(VIDEO) Fermierii din Tudora pornesc spre Parlament: „Trebuie să facem un pas ca să ne audă toată țara”

Autor: , in Social / 21 decembrie, 2020, 13:47 Etichete:

Mai mulți agricultori din satul Tudora, raionul Ștefan Vodă, și-au luat tehnica și au pornit spre Chișinău pentru a se alătura acțiunii de protest din fața Parlamentului. Fermierii spun că sunt gata să blocheze vămile pentru a fi auziți de autorități. 

„Noi astăzi vrem să ne pornim spre Căușeni, iar de acolo plecăm spre Chișinău. Ne aflăm acum în satul Tudora. Mergem, dur, spre Chișinău. Dacă nu vor să ne audă, atunci o să blocăm mai multe, nu doar vama. Dorim să transmitem oamenilor un mesaj că noi vrem să cerem dreptul nostru, nu umblăm în buzunarul pensionarilor sau al medicilor. Îndemnăm și alți fermieri să ne susțină. Trebuie să facem un pas ca să ne audă toată țara”, a declarat un fermier din Tudora.

Amintim că agricultorii au inițiat un nou val de proteste, fiind nemulțumiți față de acțiunile autorităților, care refuză să le acorde acestora subvențiile pe care le solicită. Joi, 17 decembrie, fermierii au negociat cu fracțiunile parlamentare. În rezultat, aceștia au rămas fără soluții la revendicăr. „Răbdarea noastră s-a terminat. Vom bloca Parlamentul, Guvernul, Vamele și Aeroportul”, a declarat agrucultorul Sergiu Stefanco.

Vezi și: Ultimatum de la agricultori: Aveți 24 de ore la dispoziție, dacă nu – noi o să recurgem la acțiuni mai dure

De menționat că agricultorii revin în stradă, marți, 18 decembrie, la un protest de amploare. 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X