Consilierii prezidențiali și secretarul general al Aparatului președintelui, demiși. La sfârșit de mandat, Dodon a primit 39.000 de lei

Autor: , in Actualitate / Politic / 22 decembrie, 2020, 21:10

Consilierii lui Igor Dodon, dar și secretarul general al Aparatului președintelui Republicii Moldova, au fost eliberați din funcție. Decretul prezidențial a fost publicat marți, 22 decembrie, în Monitorul Oficial.

Atât consilierii, cât și secretarul, au fost demiși prin decret prezidențial, în legătură cu expirarea mandatului președintelui.

Numele celor demiși:

Vasilii Șova – consilier în domeniu politic și al reintegrării;

Serghei Mișin – consilier pentru relații interetnice;

Galina Balmoș – consilier în domeniul dezvoltării sociale;

Elena Gorelova – consilier în domeniul economic;

Corneliu Popovici – consilier în domeniul educației, culturii și cercetării;

Cristina Pavliuc – consilier pentru relații cu diaspora;

Cristina Manole – consilier;
Nicolae Posturusu – secretar general al Aparatului Președintelui R.Moldova.

Potrivit prevederilor legii bugetului pe anul 2020, președintele Igor Dodon și consilierii săi vor primi indemnizații în valoare de 560 de mii de lei la expirarea mandatului, la sfârșitul anului.

De menționat că, în bugetul pentru anul 2020 au fost incluse cheltuieli de 560.000 de lei drept indemnizații pentru personalul Aparatului președintelui. Din suma totală, lui Igor Dodon îi revine o indemnizație unică de 39.000 de lei, iar restul banilor sunt transmiși consilierilor săi și membrilor Aparatului președintelui.

Anterior, Ministerul Finanțelor a precizat că, „Potrivit Legii nr. 199/2010 cu privire la statutul persoanelor cu funcții de demnitate publică, la expirarea mandatului, în caz de demisie, revocare sau eliberarea din funcție, persoana cu funcție de demnitate publică beneficiază de o indemnizație unică egală cu 2 salarii de funcție, dacă legea specială ce reglementează activitatea acestei persoane nu prevede un alt cuantum al indemnizației”.

Ministrul Finanțelor, Sergiu Pușcuța, menționează că cei 560.000 de lei au fost preconizați pentru achitarea indemnizațiilor a 15 persoane, dintre care 39.000 de lei conform calculelor vor revin funcției de președinte.

Cum a cheltuit Igor Dodon indemnizația unică de 39.000 de lei:

„Am donat suma echivalentă cu valoarea indemnizației unice de care beneficiază președintele țării la final de mandat, Părintelui Marin Cij și celor 8 copii minori care recent au rămas fără mamă. Preoteasa Irina Cij, din municipiul Chișinău, în vârstă de 38 de ani, a decedat recent din cauza unei boli incurabile. Părintele Marin, paroh al bisericii „Sf. Arhanghel Mihail” din Chișinău a rămas cu o grea povară financiară din cauza datoriilor și a cheltuielilor pe care le-a suportat pentru tratamentul soției”, a anunțat Dodon.

Vezi și: Durere fără margini. O femeie din Chișinău, mamă a 8 copii minori, a decedat, răpusă de o boală grea. A fost petrecută pe ultimul drum

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X