Membrii Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) au amânat, din nou, marți, 22 decembrie, cererea de demisie a judecătoarei care examinează dosarul lui Ilan Șor, Nina Valeva de la Curtea de Apel Cahul.

În timp ce unii membri ai Consiliului au cerut ca cererea de demisie să fie aprobată și să nu fie tergiversat procesul, alții au solicitat ca subiectul să fie amânat până la prezentarea unui raport de la Inspecția judiciară pe marginea examinării dosarul lui Ilan Șor.

„Eu solicit ca această cerere să fie admisă, chiar dacă în mass-media se vociferează diferite poziții. Eu nu văd temei pentru a respinge această cerere”, a declarat raportorul subiectului, membrul CSM – Petru Moraru.

Pe de altă parte, alți membrii ai Consiliului au solicitat amânarea examinării cererii și au cerut magistratei Nina Valeva să prezinte un raport amplu pe cazul examinării dosarului lui Ilan Șor, ca ulterior cererea de demisie să fie aprobată „fără interpretări”.

„Eu nu cer să văd dosarul, dar cred că se poate un raport pe acest dosar – câte ședințe, câte amânări, ca să lucrăm în cunoștință de cauză. Temei de suspendare a dosarului tot mi-a părut extrem de suspect. Se poate un raport de câteva pagini ca să fim conștienți ca să nu greșim așa cum am mai greșit”, a declarat membra Consiliului, Elena Belei.

Fiind supus votului, cererea de demisie a magistratei nu a întrunit numărul necesar și, astfel, urmează ca Nina Valeva să prezinte raportul pe dosarul Șor, după care va fi examinată demisia acesteia.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here