Israelul se izolează complet, de frica noului tip de coronavirus depistat în Marea Britanie. Mesajul Ambasadei moldovenești

Autor: , in COVID-19 / Externe / Travel / 22 decembrie, 2020, 12:06 Etichete: ,

Autoritățile Israelului anunță că începând cu ziua de miercuri, 23 decembrie, niciun cetățean străin nu va putea intra pe teritoriul statului. Decizia vine după ce în Marea Britanie a fost depistată o nouă tulpină de COVID-19, care s-a răspândit deja în mai multe state, și va dura cel puțin zece zile. 

În acest sens, Ambasada Republicii Moldova în Israel a venit cu o alertă de călătorie pentru cetățenii moldoveni care intenționează să se deplaseze în Israel. 

„Din 23 decembrie 2020, tuturor cetățenilor străini le este interzisă în TOTALITATE intrarea în Statul Israel. Interdicția este valabilă pentru 10 zile cu posibila extindere a termenului. Decizia survine întru contracararea importului noului tip a coronavirusului, depistat în Marea Britanie”, se arată în mesajul corpului diplomatic, care menționează că până în prezent, noua mutație a virusului nu a fost depistată în Israel.

Totodată, marți, 22 decembrie 2020, cabinetul israelian de combatere a epidemiei COVID-19 a decis plasarea în carantină a tuturor israelienilor care sosesc din străinătate în hoteluri specializate pe o durată de 14 zile. Decizia va intra în vigoare pe data de 23 decembrie curent, începând cu orele 22.00.

 

După descoperirea noii tulpini, multe state au interzis zborurile care vin din Marea Britanie, printre care Franța, Finlanda, Italia și Turcia. Totodată, și Republica Moldova, începând cu data de 23 decembrie 2020, orele 00:00, toate cursele aeriene de pasageri din și spre Marea Britanie vor fi suspendate.

Noua tulpină nu este considerată a fi mai periculoasă și nici rezistentă la vaccin, însă datele de până acum arată că este cu până la 70% mai contagioasă, iar această trăsătură ar fi legată de explozia de cazuri de COVID-19 din Marea Britanie.

Citește și: Noua tulpină de COVID-19 din Marea Britanie a fost confirmată și în Danemarca, Olanda și Australia

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X