Opt ani de închisoare pentru șoferul care a accidentat mortal trei oameni, printre care primarul satului Piatra, Orhei

Autor: , in Justiție / Social / 22 decembrie, 2020, 12:51 Etichete: , ,

Șoferul, care în vara acestui an a urcat băut la volan și a comis un accident rutier, soldat cu decesul a trei persoane, printre care și primarul satului Piatra, a fost condamnat la opt ani de închisoare, cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport, anunță Procuratura raionului Orhei anunță despre condamnarea.

Totodată, șoferul a fost obligat să achite prejudicii morale și materiale de jumătate de milion de lei în beneficiul succesorilor părților vătămate, iar încă 12 mii de lei – în folosul statului pentru cheltuieli judiciare.

Tragedia a avut loc în noaptea de 18 iulie 2020, când inculpatul, în stare avansată de ebrietate, se deplasa pe strada centrală din satul Piatra la volanul unui autoturism de model „Mazda”. La un moment dat, acesta a ieșit în depășire intrând pe acostament, accidentând patru pietoni care veneau din sens opus.

În urma impactului, trei pietoni, printre care și primarul satului Piatra, au decedat, iar a patra victimă s-a ales cu traumatisme grave, până în prezent fiind țintuită la pat.

Rezultatele testării alcoolscopice au arătat că, în momentul accidentului, inculpatul avea în aerul expirat o concentrație de alcool de 1,33 mg/l, iar în sânge concentrația de alcool indica nivelul de 2,20 g/l, ce corespunde gradului avansat de ebrietate.

Fiind audiat de procurori, conducătorul auto, în vârstă de 29 de ani, și-a recunoscut vina, declarând că în acea noapte se întorcea de la o petrecere.

Imediat după tragicul accident, acesta a fost reținut și până în prezent se află în custodia statului.

Amintim că trei oameni au murit în urma unui accident grav care s-a produs în noaptea de 19 iulie în comuna Piatra, raionul Orhei. Printre victime se afla și primărița localității, Mariana Țugui.

Accidentul s-a produs după ce conducătorul auto a încercat să depășească un alt autoturism. Acesta a pierdut controlul volanului, iar mașina a intrat pe acostament și a lovit patru pietoni.

Impactul a fost atât de puternic, încât doi dintre pietoni – două femei cu vârstele de 60 și 49 de ani, au murit pe loc. Alți doi – o tânără de 21 de ani și un copil de 14 ani, au fost transportați de către echipajul de urgență la Spitalul Raional Orhei fiind internați în stare gravă. Peste câteva ore, tânăra a decedat la spital, iar băiatul de 14 ani, fiul primariței Mariana Țugui, a rămas țintuit la pat.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X