(LIVE) Ședință neplanificată la Guvern. Cabinetul de miniștri a aprobat mai multe majorări de indemnizaţii şi alocaţii

Autor: , in Actualitate / Politic / 22 decembrie, 2020, 18:47

Cabinetul de miniștri s-a întrunit marți, 22 decembrie, într-o ședință neplanificată la ora 16:00, prezidată de premierul Ion Chicu. Agenda ședinței, deocamdată, nu a fost făcută publică. 

17:35. Cabinetul de miniștri a aprobat inițierea negocierilor pentru semnarea Асоrdului întrе Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Rоmâniеi privind rесunоаștеrеа rесiрrосă а diplomelor, certificatelor și titlurilоr științifice și științifico-didactice.

17:30. Guvernul a aprobat un proiect care prevede un Aranjament Administrativ de aplicare a Acordului între Republica Moldova și Federația Rusă privind securitatea socială.

17:20. Cabinetul de miniștri a aprobat proiectul de hotărâre care prevede mărirea indemnizației unice la naștere, din anul 2021, cu 1.160 de lei și va constitui 9.459 de lei, în prezent fiind de 8.299 lei. Pentru alocarea indemnizațiilor, în Bugetul de stat pentru 2021 au fost prevăzute 42 milioane de lei pentru 36.245 de copii.

16:30. Guvernul a aprobat astăzi un proiect de hotărâre prin care beneficiarii de pensii şi alocaţii sociale de stat a căror cuantum lunar nu depăşeşte 4.000 de lei vor primi în aprilie 2021 câte un suport financiar unic în mărime de 1.000 lei. De acest suport bănesc vor beneficia circa 690 mii de persoane.

16:10. Guvernul a aprobat un proiect cu privire la acordarea unui suport financiar unor categorii de persoane.

16:03. Ședința Guvernului a început. Prim-ministrul Ion Chicu a declarat în debutul ședinței că membrii Guvernului au fost convocați astăzi din motiv că mâine, 23 decembrie, la ora când urma să se întrunească cabinetul de miniștri, va fi dezbătută moțiunea de cenzură în plenul Parlamentului.

Se pare că șeful executivului s-a tratat și se simte mai bine, după ce s-a infectat cu COVID-19. Chicu conduce ședința din clădirea Guvernului.

Citește și: Premierul Ion Chicu s-a infectat cu COVID-19. Cum va activa în continuare

Urmăriți Live pe Cotidianul:

Aici puteți vedea subiectele de pe ordinea de zi.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


  • Asta asa ininte de a fi investit noul presedinte sa nu se stie ce legi au fost votate in graba si pe ascuns ! SOcietatea este obligata sa rposteze la astfel de pagube pt intreaga tara!!!!!

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X