(VIDEO) Chicu: Mare e probabilitatea că aceasta e ultima ședință a Guvernului în actuala componență

Autor: , in Actualitate / Politic / 22 decembrie, 2020, 22:23

Cabinetul de miniștri s-a întrunit marți, 22 decembrie, într-o ședință neplanificată la ora 16:00, prezidată de premierul Ion Chicu, fără o agendă publică. La finalul ședinței, prim-ministrul a declarat că aceasta a fost „probabil ultima ședință în actuala componență”.

Premierul Ion Chicu s-a referit la moțiunea de cenzură asupra activității Guvernului, înaintată pe 16 decembrie de către deputații fracțiunii PAS și semnată de 34 deputați.

Stimați colegi, este mare probabilitatea că aceasta este ultima ședință a Guvernului în componența actuală. Vorbesc despre aceasta, luând în considerare și evenimentul de mâine a Parlamentului care se numește examinarea moțiunii de cenzură, dar este vorba și despre acel obiectiv despre care am discutat și cu toții am agreat – obiectivul de a dizolva Parlamentul actual al Republicii Moldova, care s-a dovedit a fi un Parlament care nu reprezintă poporul R. Moldova acum. Sunt foarte multe motive de a ne fi rușine pentru o bună parte dintre cei care sunt acum în Parlament. De aceea, este necesar de efectuat toate acțiunile ca acest Parlament să rămână în istorie, acoperit cu multe file, ca nimeni să nu își poată aminti de ce a făcut și ce face acest Parlament”, a declarat Chicu.

Prim-ministrul Ion Chicu a menționat că pentru ziua de joi, 23 decembrie, a solicitat o discuție cu președinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi, și cu președintele în exercițiu Igor Dodon.

„Anterior am solicitat și o discuție cu președinta aleasă Maia Sandu care începând cu 24 decembrie va intra în funcție”, a menționat premierul.

Tot astăzi, Igor Dodon a anunțat că deputații socialiști nu vor susține moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Chicu și pledează pentru alegeri anticipate.

Candu dezvăluie zvonurile din Parlament privind demisia lui Chicu. Ce spune despre Dodon

Liderul Pro Moldova, Andrian Candu, a declarat luni, 21 decembrie, în cadrul unui briefing de presă, că există zvonuri potrivit cărora premierul Ion Chicu își va da demisia, înainte de a fi dezbătută moțiunea de cenzură împotriva Guvernului.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *