Dosarul lui Plahotniuc: Procurorii au plecat în România pentru a interoga mai multe persoane vizate

Autor: , in Actualitate / Politic / 23 decembrie, 2020, 10:30

Procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a declarat marți, 22 decembrie, în cadrul unei emisiuni de la TV8, că procurorii moldoveni au plecat în România, pentru a interoga persoane vizate în dosarul deschis pe numele lui Vladimir Plahotniuc.

Stoianoglo susține că lui Plahotniuc i-au fost înaintate mai multe învinuiri în dosarul privind frauda bancară.

„Este un succes că în sfârșit lui Plahotniuc i-a fost înaintată învinuirea. Despre faptul că el este implicat în furtul miliardului se cunoștea de când a fost publicat raportul „Kroll-2”. În acel raportat este indicat numele lui Vlad Plahotniuc. Și Viorel Morari și Adriana Bețișor știu de asta (…) Plahotniuc este învinuit de mai multe infracțiuni. Este vorba despre organizarea unui grup infracțional, furt și altele”, a declarat Stoianoglo.

Procurorul general a precizat că procurorii au plecat săptămâna trecută în România.

„Există martori care au oferit declarații și avem foarte multe materiale în acest dosar. Săptămâna trecută procurorii moldoveni au interogat niște persoane în România. De asemenea, zilele trecute, procurorii români, la solicitarea noastră, au interogat un domn pe nume Fisher, proprietarul unei companii care a achiziționat acțiunile Victoriabank”, a conchis Stoianoglo.

La sfârșitul lunii noiembrie, Procuratura Anticorupție a anunțat că a aplicat sechestru pe mijloace financiare în sumă de 11.313.795 de lei, deținute de SRL „ARGUS-S” în BC VICTORIABANK SA, care urmau a fi transferate către conturile unei companii nerezidente din Turcia.

Potrivit unui comunicat al Procuraturii, în cadrul dosarului vizând Frauda Bancară, Procuratura Anticorupție de comun cu Serviciul Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor au stabilit că pe 9 noiembrie 2020, SRL „ARGUS-S” a inițiat 2 transferuri în sumă totală de 660 166,12 dolari către compania nerezidentă OTIV PRIME SERVICES BV, pe un cont bancar deschis în Turcia.

Vladimir Plahotniuc a fost anunțat în căutare, în contumacie, după ce procurorii i-au înaintat învinuirea pentru trei capete de acuzare: „crearea și conducerea unei organizații criminale”, „escrocherie” și „spălare de bani”, săvârșite în proporții deosebit de mari.

Vezi și: Vlad Plahotniuc ar putea rămâne fără „Ordinul Republicii”. Maia Sandu: Și-a bătut joc de popor

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X