Ion Chicu anunță că după întrevederea de mâine cu Maia Sandu va decide dacă pleacă sau rămâne prim-ministru în exercițiu

Autor: , in Actualitate / Politic / 23 decembrie, 2020, 22:57

După ce inițiativa lui Ion Chicu de astăzi, 23 decembrie, de a avea o întrevedere cu Maia Sandu unde urma să se discute despre funcționarea Guvernului în continuare a eșuat, o nouă tentativă va avea loc mâine, 24 decembrie, chiar după ceremonia de învestire. Șeful executivului a precizat că după discuția purtată cu noua președintă va anunța dacă pleacă sau rămâne prim-ministru în exercițiu.

„Mâine voi avea o discuție cu președintele Republicii Moldova Maia Sandu. Și după această discuție o să anunț ce o să fac mai departe. Astăzi nu a avut loc, din păcate, din motive obiective – am așteptat până la ora 16:00 să vină rezultatul testului la COVID-19. Nu am dorit să mă duc la doamna președintă cu păcate. Ne-am înțeles pentru ziua de mâine, după masă. O să fie o discuție tete-a-tete. Cine va asigura interimatul nu este atât de important”,a declarat Ion Chicu în cadrul emisiunii Politica de la TV8.

Citește și: Întrevederea anunțată de Ion Chicu pe care urma s-o aibă astăzi cu Maia Sandu nu a avut loc

Amintim că Ion Chicu a anunțat astăzi că își dorește să aibă o întrevedere cu Maia Sandu pentru a pune în discuție funcționarea Guvernului în continuare, în contextul în care și-a anunțat plecarea în demisie.

Actualul Guvern și-a dat demisia. Discursul integral al lui Ion Chicu (VIDEO)

Precizăm că, demisia Guvernului a fost anunță cu câteva ore înainte ca în Parlament să fie dezbătută moțiunea de cenzură, dar și cu o zi înainte de învestirea Maiei Sandu în funcția de președintă.

Guvernul Chicu a fost învestit la data de 14 noiembrie 2019. Pentru noul executiv au votat 62 de deputaţi socialişti şi democraţi. Atunci, în mare grabă, Igor Dodon l-a desemnat pe consilierul său Ion Chicu pentru funcţia de premier, după ce deputaţii socialişti au spus că susţin propunerea şefului statului de formare a unui guvern tehnocrat, iar negocierile cu blocul ACUM au eşuat.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *