(VIDEO) PAS nu-și dorește instalarea unui Guvern de tranziție: Înseamnă amânarea pe un termen nedefinit al alegerilor noului Parlament

Autor: , in Actualitate / Politic / 23 decembrie, 2020, 13:56 Etichete: ,

Reprezentanții Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) au venit cu o reacție în contextul în care puțin mai devreme Ion Chicu a anunțat că demisionează din fruntea Guvernului. Președintele interimar al PAS, Igor Grosu, a menționat că formațiunea din care face parte nu împărtășește propunerea președintelui în exercițiu, Igor Dodon, de instalare a unui Guvern de tranziție.

Formațiunea a reiterat că „actualul Parlament nu mai exprimă voinţa politică a alegătorilor”, iar demisia actualului cabinet de miniștri deschide calea constituțională, cea mai scurtă, spre dizolvarea Legislativului şi declanşarea alegerilor anticipate.

„Guvernul Chicu şi-a dat demisia. Dragi cetățeni, acest lucru a fost posibil datorită presiunii dumneavoastră. Demisia Guvernului Chicu este rezultatul presiunii cetățenilor, care în mod tranşant, la alegerile prezidenţiale au cerut schimbarea clasei politice. Primul pas a fost făcut pe 15 noiembrie, instituţia prezidenţială a fost scoasă de sub controlul clanurilor oligarhice.

Acum urmează al doilea pas – declanşarea alegerilor anticipate și alegerea unui parlament legitim și reprezentativ. Demisia guvernului Chicu deschide calea constituțională, cea mai scurtă, spre dizolvarea Parlamentului actual şi declanşarea alegerilor anticipate. Acum se discută foarte mult scenariile. Guvern de tranziţie, majoritar, minoritar, de tranziție, de salvare sau uniune națională foaie de parcurs etc. Majoritatea PSRM-ŞOR şi transfugii lui Plahotniuc va rămâne să domine acest Parlament şi vor duce la perpetuarea crizei.

Majoritatea PSRM-Șor au împărțit ca hoții schemele, și-au umplut sacii cu bani și au încălcat orice lege, orice normă de bun-simț. Acest parlament nu poate numi un guvern de tranziție care să lucreze pentru oameni. Acest Parlament trebuie să plece. Un Guvern de tranziţie înseamnă amânarea pe un termen nedefinit al alegerilor noului Parlament”, a declarat Igor Grosu, într-un briefing de presă.

Precizăm că, demisia Guvernului a fost anunță cu câteva ore înainte ca în Parlament să fie dezbătută moțiunea de cenzură, dar și cu o zi înainte de învestirea Maiei Sandu în funcția de președintă.

Actualul Guvern și-a dat demisia. Discursul integral al lui Ion Chicu (VIDEO)

Guvernul Chicu a fost învestit la data de 14 noiembrie 2019. Pentru noul executiv au votat 62 de deputaţi socialişti şi democraţi. Atunci, în mare grabă, Igor Dodon l-a desemnat pe consilierul său Ion Chicu pentru funcţia de premier, după ce deputaţii socialişti au spus că susţin propunerea şefului statului de formare a unui guvern tehnocrat, iar negocierile cu blocul ACUM au eşuat.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X