Pavel Filip: „Acest Guvern a aprobat toate schemele lui Dodon și Șor, apoi și-a dat demisia”

Autor: , in Politic / 23 decembrie, 2020, 14:24

Acest Guvern a aprobat toate schemele lui Dodon și Șor, apoi și-a dat demisia – este reacția liderului Partidului Democrat din Moldova (PDM), Pavel Filip, care împreună cu formațiuna pe care o conduce a înscăunat acest Executiv la braț cu PSRM, în 2019. Totodată, președintele democraților a criticat ultima ședință a cabinetului de miniștri desfășurată în seara zilei de ieri, 22 decembrie, acuzând că „acest guvern a decis să îi îndeplinească un ultim hatâr lui Șor”.

Citește și: Ce urmează după demisia Guvernului Chicu

„Pe ultima sută de metri, în ședința maraton de ieri, acest guvern a decis să îi îndeplinească un ultim hatâr lui Șor și să aprobe pentru el importul de medicamente neautorizate. Mai exact, așa cum vindea la magazinele sociale mâncare de calitate proastă, așa deja cu farmaciile ambulante Șor îi va amăgi pe oameni cu medicamente neautorizate, dubioase, neverificate, de contrabandă și care vor pune în pericol sănătatea și chiar viața cetățenilor. E crimă împotriva propriului popor, iar vinovați sunt toți cei care au fost părtași la aceste fărădelegi. De aceea, demisia acestui guvern înseamnă că executivul nu va mai fi în slujba hoților de miliarde, așa cum a fost ultimele săptămâni. S-a încheiat acest episod rușinos. Acum mingea e pe terenul noului președinte”, se arată în reacția lui Filip.

Pavel Filip/facebook

Cu o reacție la demisia Guvernului Chicu a venit PAS care a reiterat că „actualul Parlament nu mai exprimă voinţa politică a alegătorilor”, iar demisia actualului cabinet de miniștri deschide calea constituțională, cea mai scurtă, spre dizolvarea Legislativului şi declanşarea alegerilor anticipate.

Totodată, Platforma DA a anunțat că a luat act de intenția lui Ion Chicu de a demisiona din funcția de prim-ministru al Republicii Moldova și a menționat că „Demisionarea actualului guvern este unul din obiectivele Platformei Demnitate și Adevăr, urmărit de-a lungul timpului”.

În acest context, și liderul Pro Moldova, Andrian Candu a venit cu o reacție, punctând că „Guvernul Chicu este istoria nefericită a țării”.

Precizăm că, demisia Guvernului a fost anunță cu câteva ore înainte ca în Parlament să fie dezbătută moțiunea de cenzură, dar și cu o zi înainte de învestirea Maiei Sandu în funcția de președintă.

Actualul Guvern și-a dat demisia. Discursul integral al lui Ion Chicu (VIDEO)

Guvernul Chicu a fost învestit la data de 14 noiembrie 2019. Pentru noul executiv au votat 62 de deputaţi socialişti şi democraţi. Atunci, în mare grabă, Igor Dodon l-a desemnat pe consilierul său Ion Chicu pentru funcţia de premier, după ce deputaţii socialişti au spus că susţin propunerea şefului statului de formare a unui guvern tehnocrat, iar negocierile cu blocul ACUM au eşuat.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X