Dodon o acuză pe Sandu de intenție de a uzurpa puterea în stat: Am auzit că nu vrea să înainteze un premier

Autor: , in Actualitate / Politic / 24 decembrie, 2020, 09:27

Dacă președintele Maia Sandu nu va înainta un candidat la funcția de premier timp de 90 de zile, pentru a provoca astfel alegeri anticipate, ar fi o uzurpare a puterii în stat, acuză deja fostul președinte Igor Dodon.

Igor Dodon a insistat miercuri, în cadrul unei emisiuni de la Moldova 1, Igor Dodon că preşedintele trebuie să fie un mediator între forţele politice şi să găsească compromisuri în interesul cetăţenilor Republicii Moldova.

„Începând cu ziua de mâine Dna preşedintă nou aleasă îşi asumă reponsabilitatea pentru situaţia în ţară, începe discuţiile cu fracţiunile din ţară şi sunt câteva soluţii, sau discută despre foaia de parcurs pentru dizolvarea Parlamentului sau discută despre numirea unui nou govern. Numiţi-l de tranziţie, permanent. Am auzit voci care spun că poate să nu înainteze pe nimeni. Seamănă mai mult cu uzurparea puterii în stat (…) dacă preşedintele ţării lipseşte Parlamentul de a vota un Guvern”, a menționat Igor Dodon.

În opinia sa, cea mai bună soluţie ar fi numirea unui Guvern de tranziţie.

„Eu sunt pe ideea să fie un guvern de tranziţie şi să mergem în continuare (…). Va fi o periodă deloc simplă, în care viitorul preşedinte trebuie să-şi asume responsabilitatea pentru situaţia din ţară şi să dea dovadă că se poate isprăvi. Noi suntem gata să ajutăm, suntem gata să votăm un guvern de tranziţie, o să vedem componenţa, noi examinăm toate variantele pentru că ne gândim la ţară, la oameni. Aceasta este poziţia noastră, fără blocaje, conştient, calm le dăm posibilitatea, sunt convins că n-o să facă faţă, dar noi suntem gata să le dăm o mână de ajutor”, a declarat Igor Dodon.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X