ULTIMA ORĂ! Chicu anunță că va fi prim-ministru în exercițiu până la 31 decembrie

Autor: , in Actualitate / Politic / 24 decembrie, 2020, 16:55

Ion Chicu anunță că va asigura interimatul funcției de prim-ministru până la data de 31 decembrie 2020. Un anunț în acest sens a fost făcut de șeful Guvernului în exercițiu după întrevederea ce a avut loc astăzi, 24 decembrie, cu președinta Maia Sandu.

De asemenea, de la 1 ianuarie 2020 în demisie pleacă ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, ministrul Finanțelor Serghei Pușcuța, dar și ministrul Economiei și Infrastructurii Anatol Usatîi, iar restul șefilor ministerelor vor rămâne în fotolii.

„Până la 31 decembrie 2020 interimatul funcției de prim-ministru va fi asigurat de mine. Tot până la 31 decembrie 2020 interimatul funcției de Ministru al Sănătații, Muncii și Protecției Sociale, Ministru al Finanțelor și Ministru al Economiei și Infrastructurii, va fi asigurat de miniștrii actuali, respectiv Doamna Viorica Dumbrăveanu, Domnul Serghei Pușcuța și Domnul Anatol Usatîi. Ceilalți colegi miniștri vor continua activitatea mai departe. În final i-am dorit succes Doamnei Președinte Maia Sandu, asigurînd-o de toată disponibilitatea mea de acorda suport, în caz de necesitate”, a declarat Ion Chicu.

Actualul Guvern și-a dat demisia. Discursul integral al lui Ion Chicu (VIDEO)

Precizăm că, demisia Guvernului a fost anunță cu câteva ore înainte ca în Parlament să fie dezbătută moțiunea de cenzură, dar și cu o zi înainte de învestirea Maiei Sandu în funcția de președintă.

Guvernul Chicu a fost învestit la data de 14 noiembrie 2019. Pentru noul executiv au votat 62 de deputaţi socialişti şi democraţi. Atunci, în mare grabă, Igor Dodon l-a desemnat pe consilierul său Ion Chicu pentru funcţia de premier, după ce deputaţii socialişti au spus că susţin propunerea şefului statului de formare a unui guvern tehnocrat, iar negocierile cu blocul ACUM au eşuat.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X