(DOC) Suma cheltuită din bugetul țării pentru ceremonia de învestire a Maiei Sandu în funcția de președinte

Autor: , in Actualitate / Politic / 25 decembrie, 2020, 11:16

În total, 110.852 de lei au fost cheltuiți din bugetul țării pentru întreaga cereminie de învestire a Maiei Sandu în funcția de președinte. Cea mai mare sumă, adică 40 de mii de lei, s-a folosit pentru confecționarea fundalului la scenă.

Solicitat de COTIDIANUL, secretarul general al Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Andrei Spînu, ne-a oferit toate cheltuielile suportate de Președinție pentru evenimentul solemn de înscăunare a Maiei Sandu în fotoliul de șef al statului.

Astfel, potrivit documentului emis, ceremonia de învestitură a costat statul 110.852 de lei, dintre care 15.000 mii de lei pentru arenda sălii podium pentru jurnaliști – 12.000 de lei au fost alocați, iar pentru arenda luminilor – 11.600 de lei.

Cei mai mulți bani au fost cheltuiți pentru confecționarea fundalului scenei – 40.000 de lei, iar pentru aranjamentele florale instituția prezidențială a cheltuit 12.000 de lei.

Cea mai mică sumă a fost alocată pentru serviciile de traducere, adică 1.530 de lei, iar puțin mai mult s-a dat pentru tipărirea invitațiilor – peste 1.800 de lei.

cotidianul.md

Citește și: Pagina oficială a Președinției s-a schimbat la față. Limba română a luat locul celei „moldovenești”. Ce alte modificări au fost făcute

Candidata Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS), Maia Sandu, a câştigat cel de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova. CEC a declarat valabile 1.633.621 de voturi din totalul de 1,65 de milioane exprimate. Pentru Maia Sandu au votat 943.006 de alegători (57,72%), iar Igor Dodon a acumulat 690.615 de sufragii (42,28%). Diferențe dintre cei doi este de peste 250 de mii de voturi, cea mai mare din istoria unui scrutin prezidențial în țara noastră.

Maia Sandu este al 6-lea președinte al Republicii Moldova și al 4-lea ales prin vot direct, după Mircea Snegur (vot direct), Petru Lucinschi (vot direct), Vladimir Voronin (ales două mandate de Parlament), Nicolae Timofti (ales de Parlament) și Igor Dodon (vot direct).

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X