(VIDEO) Cât de curând Republica Moldova va primi primul lot de vaccin împotriva COVID-19: Răspunsul ministrei Sănătății

Autor: , in Actualitate / COVID-19 / Social / 25 decembrie, 2020, 13:05

Ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS), Viorica Dumbrăveanu, a declarat că primul lot de vaccin împotriva COVID-19 ar putea ajunge în Republica Moldova la sfârșitul lunii ianuarie 2021. 

„Sunt vaccinuri care au cerințe spceciale de păstrare, transportare și în astfel de condiții ne dăm bine seama că sunt niște condiții imposibile de realizat pentru Republica Moldova. Noi am fost acceptați ca 20% din numărul populației să fie asigurați cu vaccin anti covid. Avem informația că la finele lunii ianuarie am putea beneficia de primul lot de vaccin împotriva coronavirusului”, a declarat șefa ministerului Sănătății în cadrul emisiunii Puterea a Patra de la N4.

De menționat că în România, la fel ca şi în Uniunea Europeană, campania de vaccinare anti-COVID-19 începe duminică, 27 decembrie.

Țări precum Marea Britanie, SUA, Israel sau Arabia Saudită au demarat deja campaniile de vaccinare, iar la 27 decembrie imunizarea va începe și în toate statele Uniunii Europene, Republica Moldova nu o va face mai devreme de luna mai, au declarat responsabili din cadrul Agenției Naționale.

Anterior, Igor Dodon a promis că vaccinul rusesc anti-COVID ar urma să ajungă în Republica Moldova, în cantitate de câteva sute de mii de doze.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X