Covid-19. Primul caz în Franţa cu noua tulpină apărută în Marea Britanie

Autor: , in COVID-19 / Externe / 26 decembrie, 2020, 10:46 Etichete: , , , ,

Un prim caz de contaminare cu noua tulpină de virus apărută în Marea Britanie a fost depistată vineri în Franţa, la Tours (centru), a anunţat Ministerul Sănătăţii, citat de AFP, citată de Agerpres.

Persoana contaminată, un francez rezident în Marea Britanie, este asimptomatic şi a fost izolat la domiciliu, potrivit comunicatului.

A sosit „din Londra pe 19 decembrie”, el „a fost luat sub observaţie de CHU (spital universitar) pe 21 şi testat pozitiv”, a explicat ministerul, pentru care este vorba despre „prima contaminare” a „variantei VOC 2020/21 a virusului SARS-CoV-”, posibil mai contagios care este semnalată în Franţa.

Centrul naţional de referinţă pentru viruşii infecţiilor respiratorii (CNR) a confirmat vineri infectarea cu această tulpină.

„Autorităţile sanitare au procedat la un contact-tracing (depistarea contactelor) al personalului din sănătate care a luat sub observare pacientul şi la căutarea persoanelor sale de contact cu risc, pentru a-i izola strict”, se arată în comunicat.

În afară de acest caz, „până în prezent mai multe prelevări pozitive care să arate noua tulpină VOC 2020/ 21 sunt în curs de secvenţiere de laboratoarele CNR”, a adăugat ministerul.

Un caz similar a fost semnalat în Germania, la o femeie sosită cu avionul de la Londra, şi în Liban, tot la un pasager londonez.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X