Igor Dodon, Zinaida Greceanîi și Ion Ceban au avut o întrevedere cu Dmitri Kozak la Moscova. Despre ce au discutat

Autor: , in Actualitate / Externe / Politic / 26 decembrie, 2020, 13:06 Etichete:

Ex-președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, care a mers într-o vizită la Moscova împreună cu mai mulți colegi din PSRM la scurt timp după ce a transmis puterea succesoarei sale, Maia Sandu, a avut o întrevedere cu șeful adjunct al administrației Președinției Federației Ruse, Dmitri Kozak. Despre aceasta a anunțat Igor Dodon pe pagina sa de Facebook. 

„Pe finalul zilei de lucru de astăzi la Moscova, împreună cu Zinaida Greceanîi, Președinta Parlamentului Republicii Moldova, Vlad Batrîncea, vicepreședintele Parlamentului, Irina Vlah, bașkanul Găgăuziei, Ion Ceban, primarul general al Chișinăului, am avut o întrevedere cu Dmitri Kozak, șef adjunct al Administrației Președintelui Federației Ruse. Am discutat un spectru larg de chestiuni cu privire la consolidarea parteneriatului strategic dintre cele două state. Am făcut totalurile acestui an pe dimensiunea relațiilor moldo-ruse și am constatat dinamica pozitivă a acestora, în pofida crizei pandemice și a proceselor politice din Republica Moldova”, a scris Igor Dodon.

Fostul șef de stat a declarat că a mai discutat cu oficialul rus despre perspectivele colaborării economice dintre Republica Moldova și Rusia, dar și despre o cooperare regională- „Am remarcat că în acest sens există un potențial nevalorificat pe deplin”, susține el.

Amintim că Igor Dodon a plecat joi în Federația Rusă chiar după ceremonia de învestire a Maiei Sandu.

Fostul șef de stat și-a planificat întâlniri cu mai mulți oficiali ruși, inclusiv președintele Dumei de Stat, Veaceslav Volodin, dar și cu reprezentantul președintelui rus pentru relațiile cu Republica Moldova, Dmitrii Kozak.

Igor Dodon este însoțit de președinta Parlamentului Zinaida Greceanîi, guvernatoarea UTA Găgăuzia Irina Vlah, primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, de deputații PSRM Vlad Batrîncea și Bogdat Țîrdea.

Igor Dodon a transmis puterea noii președinte a Republicii Moldova, Maia Sandu, în ajun de Crăciu pe stil noi, 24 decembrie.

Maia Sandu este a 6-le președintă a Republicii Moldova și al 4-lea ales prin vot direct, după Mircea Snegur (vot direct), Petru Lucinschi (vot direct), Vladimir Voronin (ales două mandate de Parlament), Nicolae Timofti (ales de Parlament) și Igor Dodon (vot direct).

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X