Istoricul rus Oleg Sokolov, condamnat la 12 ani şi jumătate de închisoare, după ce şi-a ucis şi dezmembrat iubita, o fostă studentă

Autor: , in Externe / 26 decembrie, 2020, 14:07 Etichete: , , ,

Oleg Sokolov, un cunoscut istoric rus, în vârstă de 64 de ani, a fost condamnat la 12 ani şi jumătate de închisoare, după ce, anul trecut, şi-a ucis iubita în vârstă de 24 de ani şi a dezmembrat-o, informează BBC.

El a pledat vinovat, după ce, în noiembrie 2019, şi-a recunoscut crima după ce a fost scos de poliţişti dintr-un râu din Sankt Petersburg, în stare de ebrietate, având un rucsac în care erau braţele femeii.

Poliţiştii au percheziţionat locuinţa istoricului, unde au găsit cadavrul decapitat al Anastasiei Ieşcenko, fostă studentă a lui Sokolov, tânără care i-a fost coautor la câteva lucrări.

Sokolov a recunoscut că a împuşcat-o pe Ieşcenko de patru ori, înainte de a-i tăia corpul cu un ferăstrău şi un cuţit de bucătărie. El planificase să scape de corp înainte de a-şi lua public viaţa în timp ce era îmbrăcat în Napoleon.

Profesor la Universitatea din Sankt Petersburg, Sokolov era angajat şi în Franţa, în calitate de consilier al şcolii Issep, fondată de fosta deputată de extremă dreapta Marion Marechal, care l-a concediat imediat pe bărbat după vestea arestării acestuia.

Oleg Sokolov, mare admirator al lui Napoleon, era, potrivit studenţilor săi, un profesor talentat, care vorbea franceza şi putea interpreta atât rolul lui Napoleon, cât şi pe cele ale generalilor săi. Însă rusul era şi un ciudat, deoarece îi plăcea să se îmbrace ca Napoleon, să îşi numească iubita Josephine şi ca oamenii să i se adreseze cu „Sire”.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X