Litvinenco critică refuzul lui Chicu și a unor miniștri de a asigura interimatul funcțiilor: „Un act de răzbunare împotriva propriului popor”

Autor: , in Actualitate / Politic / 26 decembrie, 2020, 11:16 Etichete: , ,

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate, Sergiu Litvinenco, a criticat decizia premierului Ion Chicu, dar și a miniștrilor Sănătății, Finanțelor și Economiei, de a nu asigura interimatul funcțiilor până la învestirea unui nou Guvern și consideră că gesturile lor, într-un moment de criză pandemică și economică, „seamănă foarte mult cu o diversiune împotriva statului Republica Moldova” și „un act de răzbunare împotriva propriului popor”.

„Gestul lor este și mai grav dacă ținem cont că asigurarea interimatului funcției de Prim-ministru sau de miniștri se poate face, conform unei legi strâmbe în vigoare, doar de către miniștrii care rămân; adică, dacă admitem că pleacă toți miniștrii și rămâne doar ministrul apărării, apoi anume el trebuie să fie și prim-ministru interimar, și ministru interimar la sănătate, și la finanțe, și la economie, și la justiție și în restul ministerelor”, a scris deputatul pe pagina sa de Facebook. 

Parlamentarul susține că plecarea miniștrilor din funcții este o încercare a fostului președinte de a induce în opinia publică ipoteza falsă conform căreia din 24 decembrie Maia Sandu e la guvernare..

„Dodon nu înțelege este că din nou greșește amarnic. Dacă el crede că oamenii acestei țări sunt idioți și nu văd ceea ce fac ei, apoi se înșeală amarnic. (…) Strategia lor de pasare a responsabilității nu va functiona. Mai ales că acum acțiunile lor sunt o bătaie de joc în raport cu oamenii acestei tari”, a scris Litvinenco. 

„Această diversiune este posibilă și deoarece actuala legislație conține mai multe prevederi neconstituționale și care permit realizarea ei”, a notat deputatul, menționând că s-a ivit necesitatea de sesizare a Curții Constituționale în acest sens.

Amintim că premierul în exercițiu Ion Chicu a anunțat după întrevederea cu președinta Maia Sandu care a avut loc joi, 24 decembrie, că va asigura interimatul funcției de prim-ministru până la data de 31 decembrie 2020.

De asemenea, de la 1 ianuarie 2020 în demisie pleacă ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, ministrul Finanțelor Serghei Pușcuța, dar și ministrul Economiei și Infrastructurii Anatol Usatîi, iar restul șefilor ministerelor vor rămâne în fotolii.

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X