Șefa statului, Maia Sandu, întrevedere cu Procurorul General. S-a interesat despre mersul investigațiilor pe dosarele de rezonanță

Autor: , in Actualitate / Justiție / Politic / 26 decembrie, 2020, 19:07 Etichete: ,

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut sâmbătă, 26 decembrie, o întâlnire cu Procurorul General al Republicii Moldova, Alexandr Stoianoglo. În cadrul întrevederii, au fost abordate subiecte precum dosarele de rezonanță și lupta împotriva corupției. 

Maia Sandu a solicitat informații despre mersul investigațiilor pe dosarele de rezonanță, progresul și impedimentele în avansarea și soluționarea în instanță a acestora.

Totodată, șefa statului a accentuat că oamenii așteaptă să se facă dreptate în aceste cazuri, că oamenii cer ca persoanele implicate în scheme de corupție să fie anchetate și pedepsite, iar banii furați să fie întorși statului: „Oamenii, pe bună dreptate, vor să vadă rezultate reale ale activității procuraturii. Oamenii vor să știe că trăiesc într-o țară în care corupția este dur sancționată, iar oamenii cinstiți se află în siguranță”, a precizat Maia Sandu.

„Justiția poate funcționa cu adevărat independent doar având respectul și încrederea din partea cetățenilor. Iar pentru asta, judecătorii și procurorii trebuie să fie integri și buni profesioniști. Integritatea judecătorilor și procurorilor este garanția independenței lor”, a menționat Maia Sandu, în cadrul întâlnirii.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X