Aflat Moscova, Dodon și-a schimbat radical opinia: Deși insista pe alegeri anticipate în toamnă, deja spune că este un „scenariu periculos”

Autor: , in Actualitate / Politic / 28 decembrie, 2020, 13:32

Fostul președinte Igor Dodon pare să-și fi schimbat opțiunea în privința desfășurării alegerilor anticipate, acesta optând deja pentru luna mai, deși până acum insista pe ideea unui Guvern tranzitoriu și desfășurarea parlamentarelor în toamnă.

Aflat la Moscova, Dodon și-a schimbat radical propria opinie, cea de a desfășura alegeri parlamentare anticipate în toamna acestui an, pe care a expus-o în nenumărate rânduri în ultimele săptămâni.

„Cred că pentru țară – cu cât mai repede, cu atât mai bine. Dar alegerilele trebuie să se desfășoare pe baza normelor constituționale. Există o anumită procedură pe care trebuie să o parcurgem. Prin urmare, dacă luăm aceste norme constituționale, nu va funcționa înainte de luna mai. În această situație instabilă – când nu avem o majoritate parlamentară, avem un guvern interimar acum – este foarte periculos să lăsăm această situație până toamna sau toamna târziu, deoarece aceasta înseamnă că vom avea destabilizare politică pe tot parcursul anului viitor. Prin urmare, ar fi bine cât mai devreme, cu atât mai bine, astfel încât să existe deja claritate despre modul în care lucrăm mai departe. Dar pe baza normelor constituționale. Prin urmare, alegeri anticipate în luna mai. Spre exemplu se poate întâmpla pe 9 mai, de Ziua Victoriei”, a declarat Dodon în cadrul unui interviu pentru Tass.

Întrebat dacă se gândește la funcția de premier, după ce a pierdut alegerile prezidențiale, Dodon a spus că „până la alegerile anticipate acest scenariu nu e posibil”. Dar că „nu exclude această variantă după anticipate”.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X