Euro 7: Anul din care în Europa nu vor mai putea fi cumpărate mașini diesel sau pe benzină

Autor: , in Auto / 28 decembrie, 2020, 16:08

Propunerile pentru standardul de poluare Euro 7 sunt atât de radicale încât după anul 2035 motoarele diesel și pe benzină nu vor mai putea respecta normele de poluare, potrivit unor europarlamentari care lucrează la proiect, scrie Automarket.ro.

Uniunea Europeană intenționează să introducă standardul de poluare Euro 7 în preajma anului 2025 și a început deja să lucreze la viitoarele reglementări pentru emisii.

Un prim proiect urmează să fie analizat în Parlamentul European în luna iunie a anului viitor, însă au început deja să apară o serie de informații despre planurile autorităților. Europarlamentarul Pascal Canfin susține că, în forma sa actuală, standardul Euro 7 va elimina practic de pe piață motoarele diesel și pe benzină după anul 2035.

„În 2035, toate vehiculele vândute vor fi electrice. În 2035 nu veți mai putea cumpăra mașini diesel sau pe benzină.

Standardul pentru dioxid de carbon va fi atât de dur, încât doar motoarele electrice îl vor trece”, a precizat Canfin.
Asociația franceză Fiev explică faptul că motoarele diesel și pe benzină nu vor fi interzise explicit, ci pur și simplu nu vor mai putea fi utilizate de producători din cauza normelor pentru emisiile de dioxid de carbon și oxid de azot.

La rândul lor, oficialii CCFA (Asociația Constructorilor de Automobile din Franța) afirmă că principala problemă este că producătorii ar urma să fie obligați să obțină în testele reale Real-Driving Emissions (RDE) aceleași emisii ca în testele standard WLTP din laborator.

„Măsurarea poluării se va face în regim real, nu numai pe bancul de probă. Testele vor fi făcute vara, iarna, pe pante sau rampe, la altitudine sau la malul mării, la 30 de grade sau -10 grade. Este o măsură revoluționară care nu există nicăieri în afara Uniunii Europene”, afirmă oficialii CCFA.

Anterior, Asociația Germană a Industriei Auto (VDA) a avertizat că implementarea unei astfel de reguli va avea ca efect direct imposibilitatea producătorilor să ofere motoare diesel și pe benzină fără utilizarea unui sistem hibrid, cel puțin de tip mild-hybrid, începând din 2025. Cu alte cuvinte, motorizările clasice diesel și pe benzină, fără sisteme de hibridizare, ar urma să dispară peste numai 5 ani.

Votul final pentru noul standard Euro 7 este așteptat până la sfârșitul anului 2021 pentru a intra în vigoare în 2025.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *