O navă rusească s-a scufundat în Marea Barenț: 17 persoane, dispărute

Autor: , in Externe / 28 decembrie, 2020, 12:41

O navă de pescuit rusească s-a scufundat luni în Marea Barenţ din Oceanul Arctic, în apropierea arhipelagului Novaia Zemlia, au anunţat autorităţile ruse, transmit France Presse şi Agerpres.

Potrivit Ministerului pentru Situaţii de Urgenţă, citat de agenţia TASS, este vorba despre nava ‘Onega’, cu baza în portul Murmansk.

‘Echipajul era compus din 19 persoane. Două persoane au fost salvate’, a comunicat ministerul. Cadavrul unui membru al echipajului a fost descoperit.

Acesta menţionează că la operaţiunea de căutare participă o navă, iar alte trei sunt în drum spre locul naufragiului, care s-a produs din cauza ‘givrajului’.

Potrivit unei alte surse contactate de TASS, vremea nefavorabilă din zonă nu permite utilizarea aviaţiei în operaţiunile de salvare.

În ianuarie 2018, o navă de pescuit rusească, cu 21 de oameni la bord, s-a scufundat în Marea Japoniei. După cinci zile de căutări desfăşurate în condiţii de temperatură glacială şi vânt violent, nu a fost găsit niciun supravieţuitor.

În aprilie 2015, cel puţin 56 de persoane au murit în naufragiul unui trauler rusesc în aceeaşi regiune.

În Marea Barenţ, 14 ofiţeri ruşi şi-au pierdut viaţa în iulie 2019 în incendiul unui submarin, în condiţii rămase ‘secret de stat’.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X