Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, susține că principala concluzie după consultările pe care le-a avut astăzi cu fracțiunile parlamentare este că nimeni nu-și asumă deschis participarea la formarea unei majorități parlamentare și formarea unui nou Guvern. Mai mult, toți participanții la consultări sunt de acord cu alegerile anticipate.

Ea a menționat că deși unele fracțiuni „văd în mod diferit” felul în care se poate de ajuns la anticipate, deocamdată nimeni nu-și asumă participarea într-o majoritate parlamentară.

„Absolut toate formațiunile politice din Parlament sunt de acord că acest Parlament trebuie să fie dizolvat. Oamenii să aibă șansa alegerii unui nou Parlament. Această necesitate este împărtășită și de către cetățenii Republicii Moldova”, a declarat Sandu.

„Pornind de la discuțiile pe care le-am avut astăzi, voi veni în scurt timp cu soluția pe care o văd eu pentru a ieși din acest impas politic și economic”, a mai spus ea.

Iată ce au declarat reprezentanții fiecărei fracțiuni, după discuțiile cu președintele:

(VIDEO) Cinci minute de consultări între Maia Sandu și PSRM; Ce au declarat socialiștii după discuții

(VIDEO) PAS, după consultări cu Maia Sandu: La 17 martie Parlamentul poate fi dizolvat

(VIDEO) Platforma DA, după consultări cu Maia Sandu: Susținem viziunea președintelui, dar am identificat și unele riscuri

(VIDEO) PD a mers la Maia Sandu cu un „plan anticriză”: Ce se întâmplă până la anticipate cu Republica Moldova?

(VIDEO) Partidul ȘOR s-a transformat în „Pentru Moldova” la consultările cu Maia Sandu: Ne asumăm responsabilitatea guvernării

(VIDEO) Pro Moldova, după discuții cu Maia Sandu: Avem nevoie de un Guvern cu un mandat limitat

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here