(VIDEO) Partidul ȘOR s-a transformat în „Pentru Moldova” la consultările cu Maia Sandu: Ne asumăm responsabilitatea guvernării

Autor: , in Actualitate / Politic / 28 decembrie, 2020, 17:30

Deși la consultările de la Președinție a fost invitat doar Partidul ȘOR, reprezentanții acestei formațiuni (Violeta Ivanov și Marina Tauber) au mers acolo și cu deputatul Sergiu Sîrbu, prezentându-se la discuțiile cu Maia Sandu drept „Platforma Pentru Moldova”. Aceștia au insistat că, până la alegerile anticipate, Republica Moldova are nevoie de un nou Guvern și că sunt gata să și propună o garnitură în acest sens.

Potrivit lor, Republica Moldova se confruntă cu o criză „fără precedent” în mai multe domenii și că în aceste condiții „ar fi iresponsabil de mers la alegeri anticipate” cu un Guvern interimar.

„Ne-am declarat disponibilitatea să ne asumăm responsabilitatea politică, pentru a veni cu profesioniști, cu un Guvern responsabil, în frunte cu un premier competent. Pentru a soluționa și gestiona criza pandemică și a organiza alegeri libere și corecte”, a declarat deputata Violeta Ivanov.

Iar colega sa Violeta Ivanov a declarat că partidul pe care îl reprezintă este gata să-și asume guvernarea.

„Referitor la candidatura pentru funcția de premier, există termenul constituțional în acest sens. Noi suntem gata să înaintăm un candidat la această funcție. Suntem singurul partid care ne-am asumat acest lucru”, a declarat Tauber”.

Iar deputatul Sergiu Sîrbu a insistat că indiferent de când se vor desfășura anticipatele, „Republica Moldova are nevoie de un Guvern care să asigure executarea bugetului, a plăților sociale și gestionarea crizei”.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *