(VIDEO) PAS, după consultări cu Maia Sandu: La 17 martie Parlamentul poate fi dizolvat

Autor: , in Actualitate / Politic / 28 decembrie, 2020, 14:44

Partidul Acțiune și Solidaritate insistă pe desfășurarea alegerilor anticipate într-un timp cât mai scurt și susține că una dintre variantele posibile ar fi dizolvarea Parlamentului la 17 martie, în condițiile în care timp de 90 de zile Legislativul nu ar vota nicio lege.

Cei de la PAS au insistat că vor vota „doar un premier propus de către un nou Parlament, ligitim și reprezentativ” și că varianta unui „Guvern tranzitoriu” nu face nimic altceva decât să „blocheze desfășurarea alegerilor anticipate”.

Potrivit președintelui interimar al PAS, Igor Grosu, cea mai rapidă variantă de a desfășura alegerile anticipate ar fi în cazul dizolvării Parlamentului la 17 martie, în situația în care Legislativul nu se mai reunește sau nu votează legi până atunci.

„Este cea mai simplă și onestă cale pe care ar putea-o folosi deputații care își doresc sincer anticipate”, a declarat Grosu.

O altă variantă ar fi „autodizolvarea” Parlamentului, dar în acest sens ar trebui consultată Curtea Constituțională, au mai menționat reprezentanții PAS.

Anterior, cei din PSRM, după discuții ce au durat în jur de 5 minute, au declarat că sunt și ei de acord cu varianta desfășurării anticipatelor cât mai rapid.

Până la sfârșitul zilei, președintele Maia Sandu va avea consultări și cu celelalte fracțiuni.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X