(VIDEO) Pro Moldova, după discuții cu Maia Sandu: Avem nevoie de un Guvern cu un mandat limitat

Autor: , in Actualitate / Politic / 28 decembrie, 2020, 18:12

Cei de la grupul parlamentar parlamentar Pro Moldova i-au transmis președintelui Maia Sandu că Republica Moldova are nevoie de „un Guvern cu mandat limitat” care să rezolve principalele probleme cu care se confruntă astăzi Republica Moldova și să „pregătească terenul” pentru alegerile anticipate.

Potrivit deputatului Vladimir Cebotari, Republica Moldova nu-și poate permite să meargă în alegeri anticipate fără un Guvern în funcție în condițiile în care „statul se confruntă numeroase probleme”, și vine o „puternică criză economică”.

„Avem nevoie de un Guvern care ar trebui să vină cu niște reforme clare și ferme, pe o durată limitată. Pachete economice, sociale, pentru domeniul sănătății. Pregătirea de vaccinare în masă a cetățenilor noștri. Și o altă direcșie de precocupare a acestui Guvern ar trebui să fie curățirea terenului pentru alegeri anticipate. Dacă noi declanșăm alegeri anticipate pe acest teren, care este minat, nu vom avea un Parlament mai curat. Vom avea aceleași elemente coruptibile în Parlament, o dreaptă proeuropeană izolată și cetățenii noștri în continuare ostatici ai luptelor politice”, a declarat Vladimir Cebotari.

El a mai spus că nu s-a ajuns la subiectul discuțiilor în legătură cu eventuali candidați care să formeze viitorul Guvern, ci doar de formule care ar putea susține un astfel de Executiv.

„Nu trebuie să intrăm în alegeri parlamentare anticipate nepregătiți. Asta ar însemna o pierdere a cursului proeuropean”, a încheiat Cebotari.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *