Componența Aparatului președintei Maia Sandu, făcută publică. Suspiciunile de lipsă de integritate ale doi consilieri, respinse

Autor: , in Actualitate / Politic / Prezidențiale 2020 / 29 decembrie, 2020, 11:57

Noua componență a Aparatului președintei Maia Sandu a fost făcută publică pe site-ul Președinției. În funcția de secretar general a fost numit Andrei Spînu, iar Cristina Botnariuc va ocupa funcția de secretar general adjunct.

Cine face parte din echipa consilierilor:

Olesea Stamate – Consilier al Preşedintelui Republicii Moldova în domeniul justiției;

Veaceslav Negruța – Consilier al Preşedintelui Republicii Moldova în domeniul economic;

Ala Nemerenco – Consilier al Preşedintelui Republicii Moldova în domeniul sănătății;

Liliana Nicolaescu-Onofrei – Consilier al Preşedintelui Republicii Moldova în domeniul educației și cercetării;

Angela Erizanu – Consilier al Preşedintelui Republicii Moldova în domeniul culturii;

Sergiu Tofilat – Consilier al Preşedintelui Republicii Moldova în domeniul energetic;

Elena Druță- Consilier al Preşedintelui Republicii Moldova pentru relațiile cu diaspora.

Lista integrală a Aparatului președintelui Republicii Moldova o puteți găsi AICI.

Președinta Maia Sandu a fost întrebată în cadrul unei conferințe de presă de luni, 28 decembrie, despre presupuse probleme de integritate ale doi consilieri. Mai exact este vorba despre Veaceslav Negruța și Liliana Nicolaescu-Onofrei. În replică, Maia Sandu a menționat că nu există nicio îndoială în raport cu integritatea oamenilor din echipa sa.

„Veniți cu niște acuzații absolut false. În raport cu plagiatul este o acuzație absolut falsă și v-aș recomanda să vă documentați și să nu dezinformați cetățenii pentru că aveți o responsabilitate foarte importantă să informați obiectiv cetățenii”, a explicat președinta, referindu-se la un presupus plagiat al consilierului în domeniul educației, Liliana Nicolaescu-Onofrei.

„În raport cu domnul Negruța, acest dosar a fost unul politic. Domnul Negruța și doamna Nicolaescu-Onofrei și ceilalți consilieri pe care i-am numit sunt oameni integri în adevăratul sens al cuvântului și într-o zi vom avea, sper eu, organe ale justiției și mass-media care să reflecte aceste lucruri corect. Nu există nicio îndoială în raport cu integritatea oamenilor din echipa mea”, a conchis Maia Sandu.

Amintim și că pe data de 24 decembrie, la câteva ore de la învestirea în funcția de președinte a Maiei Sandu, pe site-ul Președinției a fost schimbat simbolul care afișează limba în care este prezentată informația pe pagina online a instituției.

Vezi și: Pagina oficială a Președinției s-a schimbat la față. Limba română a luat locul celei „moldovenești”. Ce alte modificări au fost făcute

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X