(DOC) Declarația comună adoptată de Klaus Iohannis și Maia Sandu: „Locul firesc al R. Moldova se află în familia europeană”

Autor: , in Politic / 29 decembrie, 2020, 21:18

Președintele României, Klaus Iohannis, a efectuat marți, 29 decembrie, o vizită de lucru la Chișinău. Președinta Maia Sandu l-a întâmăinat pe șeful de stat al României în cadrul unei ceremonii oficiale. Cei doi oficiali au avut o întrevedere tête-à-tête, după care au luat parte la convorbirile oficiale cu participarea membrilor celor două delegații.

În cadrul întrevederii, a fost adoptată o Declarație comună a președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, și președintelui României, Klaus Iohannis, prin care este reafirmat caracterul special al relației bilaterale bazate pe comunitatea de limbă, cultură și istorie și fundamentate pe Parteneriatul Strategic pentru Integrarea Europeană a Republicii Moldova.

„Părțile subliniază importanța deosebită a aprofundării cooperării dintre Republica Moldova și România, cu accent pe aspectele de interes strategic, și exprimă hotărârea de a acționa împreună de o manieră coordonată pentru îndeplinirea obiectivelor noastre comune”, se arată în textul Declarației adoptate de Maia Sandu și Klaus Iohannis.

În declarația semnată de cei doi lideri este reconfirmat și faptul că „locul firesc al Republicii Moldova se află în familia europeană”.

Vedeți mai jos declarația comună care a fost adoptată:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X