Grupul parlamentar „Pentru Moldova” anunță despre identificarea unui candidat la funcția de premier, însă nu dezvăluie numele (VIDEO)

Autor: , in Actualitate / Politic / 29 decembrie, 2020, 13:55

Platforma parlamentară „Pentru Moldova” a anunțat în cadrul unui briefing de presă organizat marți, 29 decembrie, că a identificat un candidat la funcția de prim-ministru al Republicii Moldova. Anunțul a fost făcut de către deputații Marina Tauber și Sergiu Sîrbu.

Marina Tauber susține că „în Parlament, La Guvern și la Președinție, majoritatea este preocupată cu virajurile politice și cu numărul de scaune pe care le râvnesc în Legislativ”.

Cetățenii ne-au cerut să ne asumăm responsabilitatea pentru un nou Guvern. Oamenii se tem că nu vor ieși din iarnă. Astfel, ne oferim să formăm un nou Guvern tehnocrat, condus de un prim-ministru responsabil”, a spus Tauber.

Sergiu Sîrbu a declarat că grupul parlamentar „Pentru Moldova” își reiterează poziția și anunță că optează pentru dizolvarea acestui Parlament și organizarea alegerilor parlamentare anticipate.

Pentru că suntem în plină pandemie și iarnă, în plină crză economică, orice deputat trebuie să lase jocurile politice, interesele de partid și scopurile meschine pe care le urmăresc (…) Fiecare deputat responsabil trebuie să fie interesat cum va fi guvernată țara în această perioadă. Toți înțeleg în ce situație se afla țara și încearcă să fugă de responsabilitate. Noi nu ne temem de responsabilitate și suntem gata să ne asumăm un Guvern tehnocrat și să propunem un candidat pentru funcția de prim-ministru, care să administreze eficient țara în această criza (…) Partidul Șor și Platforma „Pentru Moldova” a decis cine va fi candidatul pe care îl va desemna pentru funcția de șef al Executivului, care a lista de miniștri (…) Noi suntem siguri că o majoritate parlamentară care să voteze Guvernul propus de Platforma „Pentru Moldova” și Partidul Șor va fi asigurată mult mai devreme decât termenul prevăzut de Constituție”, a declarat parlamentarul Sergiu Sîrbu.

Sîrbu a anunțat că în zilele următoare vor fi organizate consultări cu fracțiunile parlamentare.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X