Sturza îi recomandă lui Dodon să se retragă din politică: „Trebuie să crească căpșune”

Autor: , in Actualitate / Politic / 29 decembrie, 2020, 22:58

Fostul premier Ion Sturza susține că Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) are nevoie de o resetare, iar acest lucru s-ar putea întâmpla, inclusiv prin retragerea lui Igor Dodon. Declarațiile au fost făcute în cadrul unei emisiuni de la TV8, luni, 28 decembrie.

Sturza îi recomandă lui Dodon să se retragă din politică, deoarece „a fost tot timpul un politician cu o popularitate joasă, însă l-au salvat mai multe circumstanțe, inclusiv interne și externe”.

„El (n.r: Igor Dodon) trebuie să facă un pas în spate, să crească căpșune. El a demonstrat că nu se poate ridica la nivelul unui lider politic național care ar putea schimba spre bine țara asta. El a avut o situație unica, când toată stânga și tot eșichierul ăsta a fost deschis. Eu întotdeauna am crezut și cred în continuare că el este un politician de 2-3% (…) A fost alesul Federației Ruse, a primit resurse incredibile pentru proiectul sau politic și a pierdut lamentabil în fața la niște școlari”, a declarat Ion Sturza.

În cadrul emisiunii, Sturza a menționat că „sunt momente când fondatorii devin o problemă și în economie, și în politică”.

„Atunci când fondatorii partidelor devin o problemă și nu fac un pas în spate, partidul intră în colaps”, a explicat fostul premier.

Ion Sturza este de părere că PSRM ar trebui să se reseteze.

„Eu le-aș da un sfat să se reseteze. Moldova are nevoie de un partid de stânga. Eu cred că acolo, în interiorul partidului, sunt oameni care au viziuni doctrinare corecte și nu sunt atât de implicați în aceasta catastrofă politică”, a conchis Sturza.

Deocamdată, nici PSRM și nici Igor Dodon nu au comentat declarațiile fostului premier Ion Sturza.

Mâine, 30 decembrie, va avea loc Congresul al XVI-lea al PSRM, iar Igor Dodon va reveni la cârma partidului. La 24 decembrie, Igor Dodon și-a restabilit calitatea de membru al PSRM.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *