Curtea Constituțională a respins trei cereri de suspendare a acțiunii unor legi adoptate în ședința plenară de la miezul nopții din 16 decembrie

Autor: , in Actualitate / Justiție / Politic / 30 decembrie, 2020, 19:58

Magistrații Curții Constituționale (CC) au respins cererile de suspendare a acțiunii a trei legi adoptate în ședința plenară de la miezul nopții din 16 decembrie de foștii deputați Pro Moldova, actualmente membri ai Platformei „Pentru Moldova” și cei din Partidul Șor. Este vorba despre sesizarea privind politica bugetar-fiscală și vamală pentru anul 2021, dar și proiectele de lege numărul 236 şi 240 care prevăd crearea farmaciilor ambulante.

Astfel, Curtea a respins cererea de suspendare a acțiunii articolului VII punctele 78-87 din Legea nr. 257 din 16 decembrie 2020 cu privire la modificarea unor acte normative depusă de Dinu Plîngău, deputat în Parlamentul Republicii Moldova, depusă în cadrul sesizării nr. 220a/2020.

Vezi și: Platforma DA a contestat la Curtea Constituțională plafonarea taxelor locale

Totodată, Curtea a respins cererea de suspendare a acțiunii Legii nr. 236 din 16 decembrie 2020 privind modificarea unor acte normative și a Legii nr. 240 din 16 decembrie 2020 pentru modificarea unor acte normative depusă de Monica Babuc, Pavel Filip, Alexandru Jizdan, Ghenadie Buza și Igor Vremea, deputați în Parlamentul Republicii Moldova, depusă în cadrul sesizării nr. 222a/2020.

Citește și: „Coaliția Dodon-Șor dăunează grav sănătății dumneavoastră”: Inițiativa privind farmaciile mobile, atacată de PDM la CC

Prezentele decizii sunt definitive, nu poate fi supuse niciunei căi de atac, intră în vigoare la data adoptării și se publică în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

Amintim că mai multe inițiative legislative au fost votate pe bandă rulantă în ședința de la miezul nopții din data de 16 decembrie, de foștii deputați Pro Moldova, actualmente membri ai Platformei „Pentru Moldova” și cei din Partidul Șor. Ulterior, experții, opoziția dar și partenerii externi au criticat dur legile adoptate.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *