ULTIMA ORĂ! Ex-ambasadorul Andrei Neguța, în arest la domiciliu pentru 30 de zile

Autor: , in Actualitate / Justiție / Politic / 30 decembrie, 2020, 19:20

Fostul ambasador al Republicii Moldova în Federația Rusă, Andrei Neguța, recunoscut și audiat în calitate de învinuit pentru complicitate în contrabanda cu anabolizate, a fost plasat în arest la domiciliu. 

O decizie în acest sens a fost pronunțată astăzi, 30 decembrie, de magistrații Judecătoriei Chișinău, sectorul Ciocana. Informația a fost confirmată pentru COTIDIANUL de procurora Maria Vieru.

Astfel, procurorii au solicitat 30 de zile de arest preventiv, instanța a decis 30 de zile de arest la domiciliu pentru fostul diplomat la Moscova.

Vezi și: Fostul ambasador Andrei Neguța, în cătușe, despre dosarul anabolizantelor în care ar fi implicat: „O comandă politică”

Amintim că Procuratura Generală a anunțat că procurorii PCCOCS l-au pus sub învinuire pe fostul Ambasador al Republicii Moldova în Federația Rusă, Andrei Neguța. Acesta a fost recunoscut și audiat în calitate de învinuit pentru complicitate la contrabandă.

Menționăm că, la moment, în acest dosar figurează patru învinuiți: doi se află în arest în izolatorul de detenție provizorie, în privința altui învinuit instanța a dispus arestul în contumacie, cu anunțarea în căutare, iar cel de-al patrulea învinuit este fostul ambasador.

Organul de urmărire penală precizează că investigațiile pe acest caz continuă întru stabilirea tuturor făptuitorilor, cu individualizarea acțiunilor și circumstanțelor faptei, precum și identificarea premiselor care au generat și au permis comiterea fărădelegilor.

Pentru astfel de infracțiuni legea penală prevede de la 3 până la 10 ani închisoare.

Amintim că, la 28 decembrie, Andrei Neguța, s-a prezentat împreună cu avocații săi, în fața procurorilor PCCOCS unde a fost audiat și recunoscut în calitate de bănuit de complicitate la contrabandă cu anabolizante.

În cadrul audierii, acesta a făcut declarații, negând că ar fi avut vreo implicare în cele imputate de procurori. Totuși, procurorii au decis să-l rețină preventiv pentru 72 de ore.

Amintim că pe acest dosar, anterior, a fost arestat șoferul microbuzului cu numere diplomatice, reținut la începutul lunii decembrie la postul vamal Palanca cu mai multe cutii cu anabolizante, precum și o altă persoană învinuită că ar fi avut tangență cu acest caz.

Substanțele au fost depistate în autoturism pe 5 decembrie 2020, de către Serviciul Vamal și Serviciul de Informații și Securitate, iar potrivit estimărilor, evaluarea lotului se cifrează la peste 8 milioane de lei.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *