Socialiștii își vor alege noua conducere a partidului la cel de-al XVI-lea Congres

Autor: , in Actualitate / Politic / 30 decembrie, 2020, 11:10 Etichete: ,

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) își va alege, miercuri, 30 decembrie, noua conducere. Urmează ca, începând cu ora 12:00, întreaga echipă a PSRM să se întrunească în cel de-al XVI-lea Congres. De menționat că Igor Dodon, după ce a pierdut alegerile prezidențiale, are cele mai mari șanse să revină la cârma partidului.

Pe 16 noiembrie, adică a doua zi după turul II de scrutin, fracțiunea parlamentară PSRM a avut o întâlnire cu ex-președintele Igor Dodon. Deputații socialiști și-au anunțat întreaga susținere în continuare pentru Igor Dodon și au propus ca acesta să revină la conducerea PSRM. În acest context, Dodon a acceptat propunerea de a reveni la șefia partidului.

Amintim că, în noiembrie 2016, Igor Dodon a renunțat funcția de președinte al Partidului Socialiștilor, după ce acesta a câștigat alegerile prezidențiale de acum patru ani. În locul lui Dodon, la data de 18 decembrie 2016, Zinaida Greceanîi a fost aleasă președintă a partidului, în cadrul celui de-al XIV-lea Congres Extraordinar al Partidului Socialiştilor.

PSRM este un partid politic de stânga din Republica Moldova, reprezentat în Parlamentul Republicii Moldova de un număr de 37 de deputați. PSRM a fost creat de foști membri ai Partidului Socialist din Moldova (PSM) și ai Partidului Comuniștilor din Republica Moldova (PCRM), de unde provine și fostul președinte al PSRM, Igor Dodon.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X