(VIDEO) Fostul ambasador Andrei Neguța, în cătușe, despre dosarul anabolizantelor în care ar fi implicat: „O comandă politică”

Autor: , in Actualitate / Justiție / Politic / 30 decembrie, 2020, 17:42

Fostul Ambasador al Republicii Moldova în Federația Rusă, Andrei Neguța, pledează ca nevinovat în cadrul urmăririi penale în cazul contrabandei cu implicarea transportului diplomatic și susține că „a fost o comandă politică”.

De la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, unde se examinează demersul procurorilor PCCOCS privind aplicarea arestului preventiv pentru 30 de zile, fiind întrebat de jurnaliști dacă își recunoaște vinovăția, fostul diplomat a negat orice complicitate și a declarat că este „o comandă politică”.

Citește și: Ex-ambasadorul în Federația Rusă Andrei Neguța, pus sub învinuire în dosarul anabolizantelor

Video: Realitatea LIVE

Amintim că Procuratura Generală a anunțat că procurorii PCCOCS l-au pus sub învinuire pe fostul Ambasador al Republicii Moldova în Federația Rusă, Andrei Neguța. Acesta a fost recunoscut și audiat în calitate de învinuit pentru complicitate la contrabandă.

„Conform necesităților urmăririi penale, s-a impus înaintarea demersului cu solicitarea aplicării în privința fostului ambasador a măsurii preventive – arestul preventiv pentru 30 de zile”, anunță PG.

Menționăm că, la moment, în acest dosar figurează patru învinuiți: doi se află în arest în izolatorul de detenție provizorie, în privința altui învinuit instanța a dispus arestul în contumacie, cu anunțarea în căutare, iar în privința celui de-al patrulea învinuit – fost ambasador, astăzi, urmează să se pronunțe judecătorul de instrucție.

Organul de urmărire penală precizează că investigațiile pe acest caz continuă întru stabilirea tuturor făptuitorilor, cu individualizarea acțiunilor și circumstanțelor faptei, precum și identificarea premiselor care au generat și au permis comiterea fărădelegilor.

Pentru astfel de infracțiuni legea penală prevede de la 3 până la 10 ani închisoare.

Amintim că, la 28 decembrie, Andrei Neguța, s-a prezentat împreună cu avocații săi, în fața procurorilor PCCOCS unde a fost audiat și recunoscut în calitate de bănuit de complicitate la contrabandă cu anabolizante.

În cadrul audierii, acesta a făcut declarații, negând că ar fi avut vreo implicare în cele imputate de procurori. Totuși, procurorii au decis să-l rețină preventiv pentru 72 de ore.

Amintim că pe acest dosar, anterior, a fost arestat șoferul microbuzului cu numere diplomatice, reținut la începutul lunii decembrie la postul vamal Palanca cu mai multe cutii cu anabolizante, precum și o altă persoană învinuită că ar fi avut tangență cu acest caz.

Substanțele au fost depistate în autoturism pe 5 decembrie 2020, de către Serviciul Vamal și Serviciul de Informații și Securitate, iar potrivit estimărilor, evaluarea lotului se cifrează la peste 8 milioane de lei.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X