Cu 11 țări mai puțin. Lista actualizată a statelor pentru care e obligatorie carantina la intrarea în R. Moldova (DOC)

Autor: , in Actualitate / COVID-19 / Social / 1 ianuarie, 2021, 19:18

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a actualizat lista statelor pentru care este stabilit regimul de autoizolare de 14 zile, la intrare pe teritoriul Republicii Moldova. Comparativ cu lista care e în vigoare în prezent, începând cu 4 ianuarie vor fi cu 11 țări mai puțin pentru care se impune carantina.

Noua listă intră în vigoare începând cu 4 ianuarie 2021.

Lista este elaborată în conformitate cu pct. 5.1 din Hotărârea nr. 26 din 21 august 2020 a Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică, se actualizează o dată la 14 zile în ziua de vineri și intră în vigoare din ziua de luni a săptămânii următoare.

Indicatorul pentru includerea în listă a statelor pentru care se impune regimul de autorizolare la intrarea persoanelor în Republica Moldova reprezintă incidența cazurilor de infecție cu COVID-19 mai mare sau egală cu 411 de cazuri la 100.000 populație.

Vor completa în mod obligatoriu fișa epidemiologică şi vor respecta regimul de autoizolare de 14 zile toate persoanele care traversează frontiera de stat pe sensul de intrare în Republica Moldova şi vin direct sau în tranzit din statele clasificate ca „Zona Roşie”.

Drept urmare, cetățenii care vin din următoarele state vor fi obligați să stea în autoizolare pentru 14 zile după intrarea în Republica Moldova:

DOC: MINISTERUL SĂNĂTĂȚII, MUNCII ȘI PROTECŢIEI SOCIALE
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X