Dodon, despre cum ar influența PSRM plecarea sa din politică: Șanse mai multe să fie „bucățit și lipsit de influență”

Autor: , in Actualitate / Politic / 1 ianuarie, 2021, 15:59

La mai bine de patru ani după modificarea legislației care prevede că președintele țării nu poate fi membru de partid, Igor Dodon susține că acest lucru a fost făcut pentru a distruge Partidul Socialiștilor din Republica Moldova.

„Eu cred că patru ani în urmă, când a fost modificată legislația, în premieră ca președintele țării să nu fie membru de partid, atunci acest lucru a fost făcut tot împotriva noastră (PSRM). Niciodată de la independentă încoace președintele țării nu a fost privat de dreptul de a fi membru de partid”, a declarat Igor Dodon în cadrul unei emisiuni TV, notează IPN.

Potrivit lui Igor Dodon, retragerea sa din viața publică și politică ar însemna șanse mai multe ca PSRM să fie „bucățit și lipsit de influență”.

„Patru ani în urmă au crezut că așa vor putea lovi în socialiștii. Acum credeau că lovitura va fi dacă vor introduce discuții referitor la cine va fi liderul socialiștilor. Aici niciun fel de iluzii. Echipa este consolidată”, a adăugat fostul președinte.

Vezi și:

Sturza îi recomandă lui Dodon să se retragă din politică: „Trebuie să crească căpșune”

Miercuri, 30 decembrie 2020, Igor Dodon, a fost ales în funcția de președinte al Partidului Socialiștilor după ce pe parcursul ultimilor patru ani și-a exercitat mandatul de președinte al Republicii Moldova.

Igor Dodon a fost președinte al Republicii Moldova în perioada 23 decembrie 2016 – 24 decembrie 2020. A fost deputat în Parlamentul Republicii Moldova din 2009, conducând Partidului Socialiștilor din Republica Moldova. A îndeplinit funcția de prim-viceprim-ministru al Republicii Moldova, din 2008 până în 2009, și ministru al economiei și comerțului, din 2006 până în 2009.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X