Reacția lui Aureliu Ciocoi, după ce Maia Sandu l-a numit în funcția de premier interimar

Autor: , in Actualitate / Politic / 1 ianuarie, 2021, 12:59

Fiind numit în funcție printr-un decret al președintei Maia Sandu, noul premier interimar al Republicii Moldova, Aureliu Ciocoi, susține că va face totul pentru ca Guvernul să funcționeze bine în interesul cetățenilor.

Republica Moldova trece printr-o perioadă dificilă, cu mai multe crize care se suprapun. Înțeleg complexitatea situației și nevoia ca țara să fie guvernată eficient, indiferent de situația politică.
În acest sens, chiar dacă mai sunt în autoizolare la domiciliu, am acceptat propunerea doamnei președinte Maia Sandu de a exercita interimatul funcției de prim-ministru al Republicii Moldova.
Vă asigur că voi face totul ca Guvernul Republicii Moldova să funcționeze bine în interesul cetățenilor Republicii Moldova.
În scurt timp voi informa opinia publică despre acțiunile imediate care vor fi întreprinse.
La mulți ani cât mai sănătoși!
”, a fost prima reacție a lui Ciocoi după ce a fost numit în funcția de premier interimar.

Menționăm că, Aureliu Ciocoi este infectat cu noul coronavirus și urmează tratament la domiciliu. Anunțul a fost făcut la data de de 26 decembrie, de către serviciul de presă al Ministerului de Externe, precizând că oficialul își va îndeplini atribuțiile de serviciu de la distanță.

Aureliu Ciocoi va fi noul premier interimar al Republicii Moldova, urmând să ocupe această funcție după ce Ion Chicu a refuzat să-și mai continue mandatul în exercițiu. El a fost numit în funcție printr-un decret al președintelui Maia Sandu.

Ciocoi a fost consilier al lui Igor Dodon în două perioade. După fiecare perioadă el a fost numit ministru de Externe (noiembrie 2019-martie 2020 și noiembrie 2020 până în prezent).

Anterior, el a mai fost ambasador al Republicii Moldova în China și Statele Unite ale Americii.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X