Cine este Aureliu Ciocoi, proaspătul premier interimar al R. Moldova. CV-ul și averea declarată (DOC)

Autor: , in Actualitate / Politic / 2 ianuarie, 2021, 18:26

Aureliu Ciocoi, premierul interimar al R. Moldova din 1 ianuarie 2021 este fost jurnalist și diplomat. Ciocoi a deținut în ultimul an, consecutiv și succesiv, în două rânduri, funcția de consilier al președintelui Igor Dodon și cea de ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene. Ziarul de Gardă a prezentat detalii din CV-ul proaspătului prim-ministru interimar, dar și ce arată cea mai recentă declarație de avere depusă de oficial la Autoritatea Națională de Integritate.

Aureliu Ciocoi are 52 de ani. Este născut în Chișinău, este căsătorit și are un copil. A deținut anterior funcția de ambasador al R. Moldova în mai multe țări, inclusiv în SUA, Germania, China sau Danemarca. A activat, la începutul anilor 90 în calitate de jurnalist.

Vedeți, mai jos, CV-ul oficial al proaspătului premier interimar, publicat pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene:ZdG a scris anterior că Aureliu Ciocoi împreună cu soția sa, Tatiana, dețin în proprietate un apartament de 132 m.p. amplasat chiar în centrul Chișinăului, pe strada Vlaicu Pârcălab.

Bunul imobil a fost obținut de soții Ciocoi încă în 2004, în urma unui contract de investiție. În acea perioadă, Aureliu Ciocoi era secretar I al Ambasadei R. Moldova în Germania, iar ulterior, șef de Secție în cadrul Direcției Generale Drept Internațional și Tratate a MAEIE.

Vezi și: Reacția lui Aureliu Ciocoi, după ce Maia Sandu l-a numit în funcția de premier interimar

În 2017, soții Ciocoi au vândut un alt apartament pe care-l dețineau în proprietate, amplasat pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, obținând, conform declarațiilor de avere și interese, doar 315 mii de lei, deși prețul de piață al unui asemenea bun imobil este mai mare.

Conform informațiilor din declarația de avere depusă recent, la revenirea în funcția de ministrul al Afacerilor Externe, noul premier interimar mai deține două terenuri, o casă de locuit moștenită și Mercedes-Benz GLK 320 CDI, fabricat în 2009 și cumpărat în 2017 cu 7,5 mii de franci elvețieni, echivalentul a aproximativ 130 mii de lei. În instituții financiare din Germania și Moldova, familia Ciocoi păstrează 37 mii de euro, 41 de mii de USD și 57 de mii de lei.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X