Prima vizită peste hotare după învestire: Pe 12 ianuarie, Maia Sandu este așteptată la Kiev

Autor: , in Actualitate / Politic / 2 ianuarie, 2021, 15:08

Președinta Maia Sandu este așteptată la Kiev pe 12 ianuarie. Aceasta este prima vizită oficială peste hotare, după ce a fost învestită în funcție.

Data vizitei Maiei Sandu a fost anunțată de Igor Jovkva, șeful adjunct al biroului președintelui ucrainean Vladimir Zelenski.

„Noul an îl începem cu restartarea relațiile bilaterale cu Republica Moldova. Pe data de 12 ianuarie va avea loc vizita oficială în Ucraina a noului președinte, Maia Sandu, care va fi și prima pentru ea în calitate de președinte al țării”, a declarat Jovkva, scrie Liga.net.

Câteva zile în urmă, Maia Sandu a precizat că urmează să întreprindă o vizită oficială la Kiev, la invitația președintelui Ucrainei. Președinta a mai anunțat că va întreprinde o vizită și la Bruxelles, până la sfârșitul lunii ianuarie.

La sfârșitul lunii decembrie, președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, a punctat că o susține pe Maia Sandu și că îi este „simpatică” Republica Moldova cu „așa lideră”

În cadrul unui interviu acordat pentru The New York Times și publicat pe site-ul administrației prezidențiale, acesta a subliniat că știe care este poziția președintei alese privind Crimeea, războiul din Donbass și, în general, Ucraina. Zelenski a menționat că poziția Maiei Sandu îi este „cu mult mai clară” decât cea a lui Igor Dodon, iar din acest motiv el nu s-a întâlnit cu alți actuali sau foști lideri ai puterii din Republica Moldova.

Șeful statului ucrainean a afirmat că îi urează țării noastre dezvoltare democratică, adăugând că „o merită”.

Vladimir Zelenski și Maia Sandu au avut o întrevedere la Kiev în vara anului trecut, când ultima era premier. Președintele Ucrainei a fost printre primii care au felicitat-o pe fosta lideră PAS pentru victoria din 15 noiembrie.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X