Astăzi intră în vigoare lista statelor pentru care e obligatorie carantina la intrarea în R. Moldova. Care sunt acestea

Autor: , in Actualitate / COVID-19 / Social / Travel / 4 ianuarie, 2021, 11:51 Etichete: ,

Începând de luni, 4 ianuarie, intră în vigoare lista actualizată a statelor cu risc epidemiologic sporit, pentru care se impune regimul de autorizolare la intrarea persoanelor în Republica Moldova. Astfel, în lista care a fost scurtată considerabil, se mențin Marea Britanie și Irlanda de Nord, Țările de Jos (Olanda), Estonia, Danemarka și altele.

Lista a fost elaborată în conformitate cu punctul 5.1 din Hotărârea nr. 26 din 21 august 2020 a Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică, se actualizează o dată la 14 zile în ziua de vineri și intră în vigoare din ziua de luni a săptămânii următoare.

Indicatorul pentru includerea în listă a statelor pentru care se impune regimul de autorizolare la intrarea persoanelor în Republica Moldova reprezintă incidența cazurilor de infecție cu COVID-19 mai mare sau egală cu 411 de cazuri la 100.000 populație.

Persoanele care vin în țara noastră vor completa în mod obligatoriu fișa epidemiologică şi vor respecta regimul de autoizolare de 14 zile toate persoanele care traversează frontiera de stat pe sensul de intrare în Republica Moldova şi vin direct sau în tranzit din statele clasificate ca „Zona Roşie”.

DOC: MINISTERUL SĂNĂTĂȚII, MUNCII ȘI PROTECŢIEI SOCIALE
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X