Maia Sandu are o nouă consilieră. Cine este Cristina Gherasimov, responsabila de domeniul politicii externe la Președinție

Autor: , in Actualitate / Politic / 4 ianuarie, 2021, 19:24 Etichete: ,

Preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a semnat luni, 4 ianuarie, decretul de numire a Cristinei Gherasimov în funcţia de Consilier al Preşedintelui Republicii Moldova în domeniul politicii externe. Anunţul a fost făcut de instituția prezidențială.

Până în prezent, Cristina Gherasimov a activat în calitate de cercetătoare în cadrul Centrului Robert Bosch pentru Europa Centrală şi de Est, Rusia şi Asia Centrală, Consiliul German pentru Afaceri Externe (DGAP).

Aceasta a obținut un doctorat în ştiinţe politice de la Universitatea Rutgers din New Jersey, a făcut studii şi cercetare în cadrul Institutului European pentru Studii Internaţionale Avansate din Nice, Universitatea din Wroclaw, Universitatea din Mannheim, şi ETH Zurich.

Totodată, a administrat Indicele Anticorupţie în Domeniul Apărării la  Transparency International Defense and Security Program (UK) şi a lucrat ca analist in cadrul Programului Rusia şi Eurasia la Royal Institute of International Affairs, Chatham House, în Marea Britanie.

Gherasimov a participat în cadrul mai multor dezbateri pe tematica securităţii, politicii externe, integrării europene etc. organizate de diferite organizaţii de la Chişinău.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X