Ministerul Sănătății va achiziționa echipamente pentru diagnosticarea noii tulpini a virusului COVID-19

Autor: , in Actualitate / COVID-19 / Social / 4 ianuarie, 2021, 12:48 Etichete: ,

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS) urmează să achiziționeze echipamente pentru diagnosticarea noii tulpini a coronavirusului, întrucât, în prezent, laboratoarele Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP) nu au capacitatea de a o depista, informează serviciul de presă al MSMPS. 

„La moment, laboratoarele publice din cadrul ANSP nu au capacitatea de a depista noua tulpină a virusului SarsCov-2, însă, la necesitate, probele vor fi expediate laboratoarelor regionale. În acest sens, specialiștii ANSP sunt instruiți conform regulamentelor internaționale privind prelevarea probelor. Totodată MSMPS, cu suportul OMS, este în proces de achiziționare a echipamentelor necesare pentru diagnosticarea noii tulpini a virusului”, a anunțat Cristina Stratulat, consilieră din cadrul Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

De menționat că noua tulpină a coronavirusului a fost depistată pentru prima oară în Marea Britanie și s-a răspândit în mai multe state europene. Din precauție, mai multe țări, precum și Republica Moldova, au interzis intrarea cetățenilor cae vin din Marea Britanie.

Duminică, 3 ianuarie, primul caz a fost înregistrat în România.

Tot duminică, Ministerul Sănătății a anunțat despre un caz de import de COVID-19 din Marea Britanie. Deocamdată nu se cunoaște dacă este vorba despre noua tulpină.

Anterior, ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale(MSMPS), Viorica Dumbrăveanu, a declarat în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la N4 că noua tulpină este de 70 de ori mai contagioasă și afectează mai frecvent tinerii și copiii, însă nu este rezistentă la vaccin.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X