Sursa foto: expresdedunare.ro

Un bărbat de 50 de ani a decedat în urma unui incendiu care a izbucnit în locuința sa. Tragedia s-a produs în dimineața de duminică, 3 ianuarie, în satul Camenca din raionul Cantemir, iar cauza preliminară ar fi o defecțiune la coșul de fum.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 05:33.

Pentru lichidarea arderii la fața locului a fost îndreptat un echipaj de intervenție. Ajunși, angajații IGSU au stabilit că focul a cuprins o casă bătrânească. Pompierii au reușit localizarea arderii către ora 06:25, iar flăcările au distrus acoperișul casei și bunuri materiale din două camere.

Totodată, în timpul intervenției într-o odaie, pompierii au depistat cadavrul carbonizat a proprietarului în vârstă de 50 de ani.

Cauza finală și circumstanțele producerii incendiului urmează a fi investigate de specialiști, iar potrivit primelor cercetări cauza preliminară stabilită de angajații IGSU ar fi încălcarea regulilor la exploatarea coșului de fum. În acest context, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență atenționează repetat populația despre necesitatea respectării regulilor de apărare împotriva incendiilor în perioada rece a anului.

Specialiștii îndeamnă cetățenii să fie foarte prudenți la utilizarea sobelor și surselor de încălzire. Pompierii recomandă verificarea instalațiilor de încălzire și a sobelor înainte de utilizare. De asemenea cetățenii sunt rugați să evite amplasarea obiectelor combustibile, mobilierului și lenjeriei de pat în preajma surselor de încălzire.

Încăperile încălzite cu sobe trebuie să fie aerisite, iar focul trebuie să fie stins pe timp de noapte. În caz de situații de risc persoanele pot apela după ajutor la Serviciul 112. Potrivit IGSU în ultimele 24 de ore salvatorii și pompierii au intervenit în 27 situații de risc.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here