POV21

Un bărbat de 43 de ani, originar din România, și o moldoveancă în vârstă de 27 de ani, au fost reținuți de ofiţerii Centrului pentru combaterea traficului de persoane al Inspectoratului Naţional de Investigaţii al IGP, fiind suspectați de trafic de ființe umane. Mai exact, sunt bănuiți că racolau tinere, după care le exploatau sexual în Italia, orașul Milano. 

Potrivit Poliției, bărbatul de 43 de ani, anterior condamnat la patru ani de închisoare în România tot pentru trafic de persoane, ar fi capul unei reţele internaţionale de proxeneţi.

Polițiștii moldoveni au identificat patru tinere cu vârste cuprinse între 24 și 27 de ani, care, în perioada iulie-septembrie 2020, au fost determinate să presteze servicii sexuale în Italia.

Învinuiții, prin intermediul rețelelor de socializare, identificau tinere și le propuneau să presteze servicii sexuale în schimbul unor recompense bănești. Persoanele inculpate dispuneau de mai multe apartamente în orașul Milano pe care le puneau la dispoziția tinerelor pentru prestarea serviciilor sexuale.

Zilnic, fetele deserveau între 5-8 clienți, iar de la fiecare client erau încasați între 140 și 200 de euro. Lunar, venitul se ridica de la 2.000 la 3.000 de euro.

Suspecții sunt cercetați în stare de libertate și colaborează cu organul de urmărire penală. Dacă vor fi găsiți vinovați aceștia riscă o pedeapsă cu închisoare de la 4 la 7 ani.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here