Situația la frontieră: Peste 600 de persoane, documentate pentru încălcarea legislaţiei frontaliere şi migraţionale în ultima săptămână

Autor: , in Actualitate / Social / Travel / 4 ianuarie, 2021, 10:46 Etichete: , ,

În perioada 28 decembrie 2020 – 3 ianuarie 2021, prin punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 66 406 traversări de persoane și 22 544 traversări de automobile. Cea mai „activă” frontieră a fost cea cu România, 58% din totalul de traversări s-au semnalat în punctele de trecere situate la granița moldo-română, informează Poliția de Frontieră (PF). 

Totodată, potrivit raportului săptămânal al PF, în aceeași perioadă la „frontiera verde” și în punctele de trecere polițiștii de frontieră au fost notificate 653 de evenimente cu documentarea a 654 de persoane, care au încălcat legislaţia frontalieră şi migraţională a Republicii Moldova, după cum urmează:

– 16 încălcări ale regimului zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere;

– nouă cetățeni străini au încălcat regimul de ședere pe teritoriul Republicii Moldova;

– 628 de contravenții privind încălcarea regimului special în condiții de stare excepțională.

Au fost declanșate 76 de consemne, dintre care cinci consemne pe Interpol și 71 conform informațiilor parvenite din partea autorităților de ocrotire a normelor de drept naționale.

În decursul săptămânii precedente 40 de cetăţeni străini, dar și 40 de mijloace de transport, au primit refuz de intrare în Republica Moldova.

În punctele de trecere a frontierei deschise traficului au fost supuse screeningului 12 540 persoane și completate 3 533 fișe epidemiologice individuale. Nicio persoană din cele ce au traversat frontiera de stat nu a prezentat simptome ale infecției de tip Covid-19 (febră, rinoree, tuse seacă), precizează responsabilii de la Poliția de Frontieră (PF).

Totodată, în ultimele 24 de ore, în punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 12 540 de traversări. 4 631 au fost înregistrate la frontiera de stat pe sensul de intrare în țară, dintre care 1 934 treceri la frontiera moldo-română, 1 342 treceri la frontiera cu Ucraina și 1 355 treceri a frontierei aeriene.

Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei (intrare în RM) au fost:

PTF Aeroportul Internațional Chișinău – 1 355 traversări persoane;

PTF Leușeni – 860 traversări persoane;

PTF Sculeni – 381 traversări persoane;

PTF Giurgiulești-Galați – 418 traversări persoane;

PTF Giurgiulești-Reni – 311 traversări persoane.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X