(DOC) Dorel Musteață vrea strămutarea cauzei privind cererea de chemare în judecată împotriva ANI: Decizia CSJ

Autor: , in Actualitate / Justiție / Politic / 5 ianuarie, 2021, 18:48

Magistrații Curții Supreme de Justiție (CSJ) au respins cererea depusă de membrul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) Dorel Musteață privind strămutarea la o altă instanță de judecată egală în grad, a cererii de strămutare a cauzei de contencios administrativ, la cererea de chemare în judecată depusă de către acesta împotriva Inspectoratului de Integritate a Autorității Naționale de Integritate cu privire la contestarea actului administrativ și încasarea cheltuielilor de judecată.

La data de 4 septembrie 2020, Dorel Musteață a depus cerere de chemare în judecată împotriva Inspectoratului de Integritate a Autorității Naționale de Integritate, prin care a solicitat anularea integrală a actului de constatare din 19 august 2020, emis de inspectorul de integritate al Inspectoratului de Integritate, Andrian Fetescu, prin care s-a dispus constatarea încălcării regimilui juridic al incompatibilităților și stabilirea unor sancțiuni și încasarea cheltuielilor de judecată.

Concomitent, Dorel Musteață a depus cerere prin care a solicitat strămutarea acțiunii înaintate de el împotriva Inspectoratului de Integritate la o altă instanță de judecată egală în grad.

Prin încheierea din 15 septembrie 2020 a Judecătoriei Chișinău, sediul Râșcani, cauza s-a transmis Curții de Apel Chișinău. Conform fișei de repartizare a dosarului, la data de 21 septembrie, cauza a fost repartizată în mod automat-aleatoriu judecătorului Anatolie Minciuna.

Prin cererea din 9 octombrie 2020, membrul CSM a solicitat strămutarea cererii de examinare a cererii de strămutare a acțiunii înaintate împotriva ANI invocând că există nesiguranța, că judecătorii Curții de Apel Chișinău vor examina cu obiectivitate cererea de strămutare.

Totodată, a depus cerere de recuzare judecătorilor Ecaterina Palanciuc și Veronica Negru, solicitând admiterea acesteia.

Prin încheierea din 13 octombrie 2020 a Curții de Apel Chișinău a fost respinsă ca neîntemeiată cererea de recuzare înaintată de Dorel Musteață împotriva judecătorilor, iar cauza a fost remisă Curții Supreme de Justiție pentru examinarea cererii.

Studiind materialele cauzei, Completul specializat pentru examinarea acțiunilor în contencios administrativ al Colegiului civil, comercial şi de contencios administrativ al Curții Supreme de Justiţie a respins cererea de strămutare.

Astfel, cauza de contencios administrativ, la cererea de chemare în judecată depusă de către Dorel Musteață împotriva ANI cu privire la contestarea actului administrativ și încasarea cheltuielilor de judecată se restituie pentru examinare la Curtea de Apel Chișinău, care este instanța competentă să examineze cererea depusă de Dorel Musteață privind strămutarea cauzei la o altă instanță de judecată egală în grad.

Încheierea nu se supune niciunei căi de atac.

Amintim că în vara anului 2020, ANI, printr-un comunicat de presă, a informat că Dorel Musteață, membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) ar fi încălcat regimul juridic al incompatibilităților, iar acum riscă să nu mai ocupe o funcție publică sau de demnitate publică pe o perioadă de 3 ani.

Citește și: Un membru CSM ar fi deținut concomitent două funcții. Ce riscă acesta

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X