Taxarea electronică, pe ultima sută de metri? Ceban anunță că demarează testarea sistemului în transportul public

Autor: , in Actualitate / Social / 5 ianuarie, 2021, 16:28

Primarul Capitalei Ion Ceban anunță că a fost dat startul oficial de implementare al proiectului pilot privind sistemul de taxare electronică în transportul public municipal. Mai mult, edilul a precizat că testarea va începe în timpul apropiat şi va fi efectuată de către companiile MasterCard şi VISA, care vor suporta toate cheltuielile.

„Am semnat două memorandumuri separate cu conducerea fiecărei companii pentru a putea începe conlucrarea cu întreprinderile municipale de transport public”, anunță Ceban.

Astfel, Direcţia generală transport public şi căi de comunicaţii, Î.M. „Regia Transport Electric Chișinău” și Î.M. „Parcul Urban de Autobuze”, vor încheia contracte cu operatorii prestatori de servicii de taxare electronică, vor testa proiectul-pilot pe câte una sau două rute de troleibuz și tot atâtea rute de autobuz.

Potrivit primarului, iniţial, 2 – 3 luni sistemul de taxare electronică va fi implementat – va fi instalat echipamentul electronic, instruiţi angajaţii întreprinderilor municipale de transport, campanii de informare.

„Ulterior, acest sistem va fi pilotat pentru o perioadă de până la 6 luni. Cele două companii care vor implementa proiectul pilot, nu vor fi favorizate în cadrul licitaţiilor care vor fi organizate ulterior pentru implementarea sistemului de profil în transportul public din municipiu”, a mai adăugat Ceban.

Proiectul privind implementarea sistemului de taxare electronică în transportul public municipal va fi implementat în bază de parteneriat public-privat.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X