Achiziție de circa 10 milioane de lei. Regia „Autosalubritate” a procurat 10 autospeciale pentru colectarea și evacuarea deșeurilor din Chișinău

Autor: , in Social / 6 ianuarie, 2021, 12:52

Întreprinderea municipală Regia „Autosalubritate” a achiziționat 10 autospeciale noi pentru colectarea și evacuarea deșeurilor menajere de pe teritoriul Chișinăului. Anunțul a fost făcut de reprezentanții Primăriei Capitalei.

Valoarea achiziției este de circa 10 milioane de lei, surse alocate din profitului net al întreprinderii, obținut în anii 2018 și 2019. Unităţile de transport sunt produse în Belarus, de model MAZ și au fost livrate către Regia „Autosalubritate” la sfârșitul anului 2020.

Astfel, trei din cele zece autospeciale au fost distribuite pentru intervenții în teritoriu, iar altele șapte sunt supuse testărilor pentru ca în zilele următoare să fie utilizate conform destinației. Cele 10 autospeciale noi vor înlocui o parte din unitățile învechite, de tip ZIL.

Primarul General, Ion Ceban, a declarat că administrația publică locală va continua să dezvolte parcul auto al Regiei „Autosalubritate”, iar în acest an, în cadrul întreprinderii urmează a fi efectuate modernizări importante.

Î.M. Regia „Autosalubritate” asigură serviciile de colectare şi transportare a deşeurilor din oraşul Chişinău. Parcul auto al întreprinderii este constituit din 96 de autospeciale, care sunt distribuite zilnic pe 42 de rute, pentru evacuarea deșeurilor menajere solide.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X