COVID-19. România a donat Republicii Moldova mai multe materiale de protecție sanitară

Autor: , in Actualitate / COVID-19 / Social / 6 ianuarie, 2021, 13:10

Ministerul Apărării al Republicii Moldova recepționează materiale de protecție sanitară, în contextul crizei generate de pandemia de COVID-19, care au fost donate de către Ministerul Apărării Naționale a României. Astfel, reprezentanții MApN au predat miercuri, 6 ianuarie, omologilor din Republica Moldova echipamente de protecție sanitară (combinezoane, măști tip FFP2, măști chirurgicale și viziere), precum și alte bunuri de uz sanitar.

Această nouă tranșă de materiale donate vine în completarea demersului inițiat în luna aprilie 2020 și face parte din pachetul de măsuri de sprijin al cetățenilor din Republica Moldova reiterat de către președintele României, Klaus Iohannis, cu ocazia recentei vizite la Chișinău.

Astfel, este reconfirmat angajamentul României de susținere a autorităților Republicii Moldova și sprijinul concret al eforturilor acestora de combatere a efectelor crizei pandemice.

La sfârșitul lunii aprilie 2020, Ministerul Apărării Naționale român a contribuit cu personal medical și 10 izolete produse în România, ca parte a efortului inițiat de autoritățile statului român pentru sprijinul Republicii Moldova în prevenirea și combaterea răspândirii virusului SARS-CoV2.

Amintim că, România va furniza Republicii Moldova un lot de până la 200 de mii de vaccinuri anti-COVID-19. Anunțul a fost făcut de președintele român Klaus Iohannis, în cadrul vizitei sale la Chișinău, pe 29 decembrie.

De asemenea, din România va veni în țara noastră și o echipă de experți, care vor ajuta la pregătirea strategiei de vaccinare.

Vezi și: Bilanțul vizitei lui Iohannis la Chișinău. A anunțat un pachet de sprijin masiv pentru R. Moldova (VIDEO)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X